Cara Melaporkan Pendapatan Tidak Diperolehi untuk Pengecualian Pendapatan Asing

Sekiranya perniagaan kecil anda mempunyai pelaburan asing yang memberikan pendapatan faedah, anda mungkin layak mendapat kredit cukai asing. Sebenarnya, apa-apa pendapatan yang belum diperoleh, seperti dividen, sewa, royalti dan keuntungan modal dapat menjadikan perniagaan kecil anda kredit kredit dengan Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri (IRS). Anda mesti mengikuti prosedur pemfailan dan menggunakan borang yang betul untuk menentukan seberapa banyak anda dapat mengurangkan cukai IRS anda jika anda membayar cukai asing atas pendapatan anda yang belum diterima.

1

Tentukan jumlah pendapatan anda yang belum diperoleh dari sumber asing. Ini tidak termasuk bayaran untuk perundingan atau perkhidmatan lain. Pendapatan yang tidak diperoleh secara amnya bermaksud pelaburan yang telah dibuat oleh syarikat anda ketika pelaburan tersebut membayar anda untuk modal anda dan bukannya untuk pekerjaan anda.

2

Hitung jumlah cukai yang anda bayar kepada negara asing atas pendapatan anda yang belum diterima. Negara asal pendapatan anda harus memberi anda penyata yang menunjukkan berapa banyak pendapatan yang ditahan untuk cukai. Jumlahkan semua angka cukai anda untuk setiap negara dan simpannya mengikut negara.

3

Isi Borang 1116 yang disediakan oleh IRS di IRS.gov. Mulakan dengan memeriksa kategori mana yang anda ajukan. Ini mestilah kotak a - Pendapatan kategori pasif. Anda kemudian boleh mengisi jumlah yang diperoleh dan cukai yang ditahan pada jumlah tersebut di negara asing.

4

Hitung perbelanjaan yang berkaitan dengan pelaburan. Sebarang wang yang anda bayar peguam, akauntan atau profesional lain untuk mengatur pelaburan dan mengawasinya akan masuk ke sini. Anda juga boleh merangkumi yuran broker.

5

Isi Borang IRS 1116 untuk setiap pelaburan asing yang anda miliki yang menghasilkan pendapatan belum diperoleh. Ini akan memastikan catatan anda jelas dan mengelakkan percampuran kadar cukai asing dalam satu bentuk. Baca arahan untuk Borang IRS 1116 dengan teliti untuk memastikan cukai asing yang anda bayar untuk setiap negara layak mendapat kredit cukai.