Cara Mencari Jumlah Kata di Halaman Web

Terdapat berbagai pendapat mengenai jumlah kata minimum yang harus anda miliki di laman web perniagaan anda agar mesin pencari menganggapnya sebagai halaman yang layak ditambahkan ke indeks mereka. Ada yang mencadangkan sekurang-kurangnya 250 perkataan, ada yang mengesyorkan 300 perkataan dan yang lain mengesyorkan 500 perkataan. Google mengesyorkan agar anda menulis kandungan yang cukup untuk menarik minat pengunjung laman web sehingga dia menghabiskan masa di halaman dan kembali untuk mengunjunginya lagi. Terdapat banyak alat percuma yang tersedia untuk anda mendapatkan sejumlah kata di laman Web dan analisis terperinci mengenai bagaimana kata-kata itu digunakan.

1

Jalankan alat Web Word Count untuk menghitung perkataan di halaman Web. Masukkan URL halaman Web dan klik "Free Count." Lihat jumlah perkataan di halaman, jumlah perkataan yang terdapat dalam tag, jumlah gabungan dan jumlah kata yang unik.

2

Gunakan Textalyser untuk memaparkan jumlah kata pada halaman bersama dengan analisis terperinci penggunaan kata di halaman Web. Ketik URL halaman Web, dan sesuaikan beberapa parameter seperti bilangan watak minimum dalam satu perkataan dan sama ada mahu menggunakan senarai berhenti atau tidak.

3

Buat gambaran yang indah dari kata-kata halaman Web anda dengan membuat Wordle. Masukkan URL halaman Web dan klik "Randomize" untuk melihat kata-kata anda disusun dalam ukuran yang berbeza mengikut frekuensi dan warna untuk estetika. Klik "Bahasa" dari menu dan sesuaikan parameter seperti apakah senarai berhenti digunakan. Pilih "Word Count ..." di bahagian bawah pemilihan Bahasa untuk memaparkan setiap perkataan dan jumlahnya. Anda perlu menambahkan jumlah secara manual untuk setiap perkataan untuk mencapai jumlah keseluruhan untuk laman Web.