Cara Menyahpasang Utiliti Pengimbas secara manual untuk Microsoft Windows

Setiap pengimbas dokumen dilengkapi dengan program utiliti yang menukar dokumen dan gambar yang diimbas menjadi fail digital. Aplikasi ini khusus untuk mesin, jadi jika anda memasang pengimbas baru, anda perlu memasang perisian baru untuk peranti tersebut. Sekiranya anda mengganti pengimbas lama, selalu baik untuk menyahpasang perisian yang berkaitan dengan peranti itu, kerana ia tidak lagi berfungsi dan membuang ruang berharga pada cakera keras anda.

1

Klik "Mula" dan pilih "Program Lalai." Klik pautan "Program dan Ciri" di bahagian bawah panel kiri. Sebagai alternatif, klik "Panel Kawalan | Program | Program dan Ciri."

2

Tinjau senarai program yang anda pasang dan cari utiliti pengimbas. Klik tajuk "Nama" untuk menyusun senarai program mengikut nama jika tidak disusun secara automatik. Klik pada utiliti pengimbas untuk memilihnya.

3

Klik butang "Nyahpasang" di atas senarai program dan sahkan bahawa anda ingin membuang aplikasi, jika diminta. Ikuti arahan wizard untuk menyahpasang utiliti pengimbas secara manual dari komputer anda.