Idea Pemasaran Busur Rambut

Mencari orang yang menghargai bakat anda kerana membuat busur rambut yang direka dengan indah adalah kunci untuk menjayakan perniagaan anda. Setelah anda mengenal pasti jenis orang yang membeli busur rambut, anda sudah bersedia untuk melaksanakan strategi pemasaran yang menjadikan aksesori anda di hadapan orang yang ingin membeli.

Booth

Membuat pembeli tempatan menyedari busur anda menjadikan menyewa gerai atau meja di pameran kraf dan jalanan merupakan idea yang produktif. Menyiapkan meja di pasar loak tempatan juga dapat membantu menarik pelanggan yang ingin tahu tentang kreasi anda. Gunakan paparan menarik untuk memamerkan pelbagai busur yang anda buat. Bawa manekin untuk menunjukkan bagaimana busur anda kelihatan ketika dipakai di rambut. Kumpulkan alamat e-mel dari orang yang menganggap busur anda cantik dan menarik supaya anda dapat memasarkannya kemudian.

Kedai Runcit

Butik kecil sering bersedia membawa busur buatan artis tempatan. Gunakan paparan mudah alih yang kelihatan profesional dan memegang pelbagai busur untuk memberi idea kepada kedai tentang karya anda. Salun rambut dan kedai kanak-kanak juga siap untuk ciptaan anda. Busur anda juga dapat digunakan sebagai bagian dari proyek penggalangan dana sekolah, jadi berbincanglah dengan kelab induk atau organisasi anda untuk melihat apakah anda dapat menjual busur keahlian mereka.

Jual Dalam Talian

Menjual busur dalam talian memberi anda cara untuk menjangkau khalayak yang jauh lebih besar. Muat naik foto busur anda bersama dengan keterangan dan harga di laman web yang bertujuan menjual seni, kraf tangan dan aksesori fesyen buatan tangan. Laman web ini memudahkan untuk memuat naik foto busur anda dan menambahkan keterangan dan harga untuk menyelesaikan penyenaraian anda.

Media Sosial

Buat halaman di laman rangkaian sosial, dan gunakan halaman untuk membuat pengumuman reka bentuk baru yang telah anda buat. Biarkan pengikut anda tahu bahawa anda membuat sekumpulan busur untuk percutian, seperti Paskah dan Krismas, ketika gadis-gadis berpakaian untuk bercuti dan boleh menggunakan busur yang sesuai dengan pakaian mereka. Biarkan pengikut mengetahui bagaimana busur anda berbeza dari yang lain, seperti bahan yang anda gunakan, reka bentuk unik anda atau cara anda menggunakan aksesori baru. Sertakan banyak gambar kepala gadis yang memakai busur anda.