Cara Menyediakan iPhone untuk Pembangunan

Apabila anda perlu memasang aplikasi di iPhone anda untuk ujian dan pengembangan sebelum melepaskannya di App Store, anda mesti menyediakan telefon. Memasang dan menjalankan aplikasi anda pada peranti anda adalah langkah penting sebelum melepaskan aplikasi anda di App Store. Seluruh pasukan pembangunan anda dapat menyediakan aplikasi anda untuk diuji pada peranti mereka.

1

Pergi ke developer.apple.com/iphone untuk log masuk ke akaun pembangun Apple anda. Klik "Portal Penyediaan iPhone."

2

Klik "Sijil" di lajur kiri. Pada halaman "Sijil Pembangunan Semasa", klik "Klik Di Sini untuk Muat turun Sekarang" untuk memuat turun sijil perantaraan WWDR. Klik dua kali fail sijil perantaraan WWDR untuk menambahkannya ke program Akses Rantai Kunci Mac OS.

3

Klik aplikasi Keychain Access di "Applications / Utilities / Keychain Access." Dari menu lungsur turun "Akses Rantai Kunci", pilih "Pembantu Sijil" dan kemudian "Minta Sijil Dari Pihak Berkuasa Sijil." Di tetingkap pop timbul berikutnya, isikan nama dan alamat e-mel anda, tetapi jangan isi " CA Alamat E-mel. "Pilih" Disimpan ke Disk "dan tekan" Terus "untuk menyimpan.

4

Kembali ke halaman "Sijil Pembangunan Semasa". Klik "Sijil Baru." Muat naik permintaan sijil yang anda simpan. Apabila status sijil berubah dari "Tertunda" menjadi "Tersedia untuk Muat turun", muat turun dan pasang sijil.

5

Klik pada "ID Aplikasi" di lajur kiri. Klik "ID Aplikasi Baru." Tambahkan nama ID aplikasi dan pengenal kumpulan. Klik "Hantar."

6

Klik "Peranti" di lajur kiri. Klik "Tambah Peranti." Masukkan nama peranti dan iD peranti, yang dikenali sebagai UDID. Dapatkan UDID menggunakan iTunes. Pasang iPhone anda ke iTunes dan klik nama peranti anda di lajur kiri. Klik tab "Ringkasan". Klik nombor siri dan ia akan berubah menjadi UDID, yang boleh anda salin.

7

Buat profil penyediaan. Klik "Penyediaan" di lajur kiri. Klik "Profil Baru." Pilih sijil pengembangan, ID Aplikasi dan peranti anda. Klik "Hantar." Kemudian klik "Muat turun" untuk memuat turun sijil anda.

8

Sambungkan iPhone anda ke komputer anda. Buka folder Muat turun. Seret Profil Penyediaan baru anda ke ikon aplikasi Xcode. Buka Xcode. Pilih "Window" dan kemudian "Organizer." Klik nama peranti anda dan klik "Gunakan untuk Pembangunan." Seret Profil Penyediaan ke dalam jadual "Penyediaan" yang terdapat dalam maklumat ringkasan peranti.

9

Buka fail info.plist anda dalam Xcode. Isi pengenal kumpulan anda. Klik "Projek" dan kemudian "Edit Tetapan Projek" dari menu atas. Pilih tab "Build" pada tetingkap baru yang terbuka. Pilih profil penyediaan anda.

10

Semasa iPhone anda masih tersambung ke komputer anda, pilih peranti anda di "Project" dan kemudian "Set Active Executable" di menu atas. Kemudian klik "Projek" dan "Tetapkan SDK Aktif." Pilih "Build & Run" untuk memasang aplikasi anda di iPhone anda.