Cara Memasukkan Video dalam Microsoft Expressions

Video boleh menjadi cara yang baik untuk menarik perhatian bakal pelanggan terhadap produk atau perkhidmatan syarikat anda. Microsoft Expressions adalah alat reka bentuk Web yang mempermudah proses penambahan video promosi, pemasaran atau latihan ke halaman Web. Anda boleh memasukkan video anda dalam paparan Reka Bentuk Microsoft Expression tanpa mengetik satu baris kod HTML. Secara lalai, Expressions menyokong format pengekodan video seperti Silverlight, Adobe Flash, WMV, ASF, MWA, AVI, WVX dan MPEG.

1

Klik butang Mula. Ketik "Ungkapan" di kotak carian. Klik "Web Ekspresi" dalam senarai hasil yang diberikan.

2

Tekan "Ctrl-O" untuk membuka pengurus fail. Cari fail HTML yang ingin anda tambahkan video. Klik dua kali nama fail untuk membukanya.

3

Klik tab Reka bentuk untuk memasuki paparan Reka Bentuk. Klik tetikus anda di lokasi dalam laman Web tempat anda ingin memasukkan video.

4

Klik menu "Masukkan". Klik "Media" untuk menunjukkan senarai format pemain video yang disokong oleh Ekspresi secara lalai.

5

Klik pada "Flash Movie", "Silverlight", "Silverlight Video", "Deep Zoom" atau "Windows Media Player" bergantung pada jenis video yang ingin anda tampilkan.

6

Gunakan pengurus fail untuk mencari video yang ingin anda gunakan. Klik dua kali nama fail video untuk memasukkannya ke laman Web.

7

Tekan "Ctrl-S" untuk menyimpan fail.