Aktiviti Latihan Unik untuk Pengurusan Projek

Kaedah perancangan yang komprehensif membolehkan profesional pengurusan projek menyesuaikan diri dengan perubahan pasaran, teknologi yang berkembang dan sumber daya di seluruh dunia. Kuliah tradisional tidak memberikan luas pengalaman yang diperlukan untuk pengurusan projek yang berjaya hari ini. Pemilik perniagaan kecil yang berjaya menawarkan aktiviti latihan yang membolehkan pekerja mereka menggunakan setiap lima kumpulan proses Projek Pengurusan Projek, yang dikenali sebagai memulakan, merancang, melaksanakan, memantau dan mengawal serta menutup. Peserta mempelajari konsep baru dengan mendengar, membaca, memerhatikan pakar dan mendapatkan nasihat tepat pada masanya.

Podcast dan Webinar

Profesional perniagaan kecil yang sibuk kekurangan masa dan kewangan untuk mengikuti kursus latihan yang mahal. Podcast percuma yang ditawarkan oleh laman web seperti PM Podcast membolehkan pendengar memperoleh pandangan pengurusan projek yang berharga dari pakar dan mendapatkan unit pembangunan profesional yang diperlukan untuk mencapai dan mengekalkan pensijilan pengurusan projek dari Institut Pengurusan Projek. Webinar percuma yang ditawarkan oleh syarikat seperti Project Insight memberikan arahan mengenai konsep dan teknik pengurusan projek utama, seperti menguruskan keperluan, menangani konflik pasukan dan memberikan produk dan perkhidmatan yang berkualiti.

Permainan dan Simulasi

Permainan dan simulasi dalam talian membolehkan peserta mengalami pelbagai situasi dalam persekitaran yang menjimatkan, selamat dan dilindungi. Tanpa unsur risiko sebenar, jenis aktiviti ini membolehkan peserta mencuba teknik yang berbeza sebelum menerapkan strategi ini di dunia nyata. Selain itu, profesional latihan dapat menjalankan latihan berkumpulan di persekitaran kelas. Laman web Thiagi menawarkan pelbagai aktiviti membina pasukan untuk membantu ahli pasukan projek mengikat dan bekerja sama dengan baik dalam projek mereka. Simulasi perniagaan percuma, seperti permainan ekonomi dalam talian yang disediakan oleh laman web Virtonomics, memberi peluang kepada profesional perniagaan kecil untuk mengembangkan kemahiran dan pengetahuan dalam pengurusan sambil bersaing dalam lingkungan yang menyeronokkan.

Kajian Kes dan Kertas Putih

Meneliti kajian kes membolehkan pengurus projek perniagaan kecil mendapat pendedahan mengenai strategi yang digunakan oleh syarikat yang lebih besar. Sebagai contoh, kajian kes yang diterbitkan oleh Institut Pengurusan Projek membantu pengurus projek membenarkan penggunaan teknik pengurusan projek untuk menyampaikan projek tepat pada waktunya dan sesuai dengan anggaran dalam pelbagai industri. Membaca kertas putih membantu pengurus projek perniagaan kecil untuk belajar tentang trend dan pandangan terkini untuk pengurusan projek, program dan portfolio. Pengamal pengurusan projek dapat melihat bagaimana memberikan hasil dengan lebih konsisten, mengurangkan kos dan meningkatkan kepuasan pelanggan dan pihak berkepentingan. Banyak laman web alat pengurusan projek, seperti Project Insight, juga menerbitkan kajian kes dan kertas putih juga.

Mentoring

Mentoring dari pemilik perniagaan kecil yang lebih berpengalaman membolehkan pengurus projek yang tidak berpengalaman mendapatkan nasihat yang relevan dan pakar. Dengan menggunakan laman web SCORE Mentoring Pentadbiran Perniagaan Kecil, pengurus projek baru dapat mencari orang yang berpengalaman untuk memberi bimbingan 1-on-1 untuk membantu mempelajari teknik-teknik yang paling baik digunakan dalam industri. Manfaat termasuk belajar bagaimana memimpin pasukan dengan nasihat profesional berpengalaman, menetapkan objektif dan kekangan projek, mengurus skop dan menangani pihak berkepentingan yang bertentangan.