Perkara yang Perlu Dibeli untuk Memulakan Kedai Pakaian

Sebuah kedai memerlukan senarai item yang panjang yang dapat menolongnya sepenuhnya, belajar tentang perkara yang harus dibeli untuk memulakan kedai pakaian adalah sangat mustahak untuk perniagaan yang baru. Dengan perniagaan seperti itu, tujuannya adalah untuk menampilkan barang dagangan dengan cara terbaik untuk mendapatkan penjualan. Pelanggan juga mesti merasakan bahawa kedai itu menarik dan selesa untuk dibeli.

Unit Paparan Pakaian

Pakaian memerlukan rak, rak dan meja untuk paparan yang betul. Tanpa barang-barang ini, anda akan menjual dari timbunan kain yang tidak teratur dalam kotak kadbod. Potongan paparan berkisar dari rak pakaian logam yang murah hingga lekapan kaca hiasan yang nampaknya melayang di udara. Untuk menjimatkan wang pada perlengkapan, cari kedai yang tidak beroperasi, atau gunakan perabot rumah yang boleh berganda sebagai peralatan komersial.

Melabur di Cermin

Pelanggan perlu melihat seperti apa pakaian di badan. Cari cermin yang menunjukkan gambaran badan yang benar dan menyanjung, tanpa banyak penyelewengan. Anda perlu membeli cukup untuk melengkapkan ruang pemasangan, dan beberapa lagi untuk lantai penjualan.

Jangan lupa membeli yang lebih kecil untuk kawasan perhiasan dan aksesori rambut, atau cermin lantai untuk bahagian kasut. Cermin keselamatan untuk sudut siling juga membantu mengurangkan pencurian kedai.

Daftar Tunai dan Sistem POS

Daftar tunai profesional sangat penting dalam membina kepercayaan antara perniagaan dan pelanggan anda. Tidak ada yang mahu melihat wang mereka yang diperoleh dengan susah payah masuk ke dalam kotak kunci logam $ 10. Sebagai gantinya, mereka ingin melihat resit dengan nama, alamat dan nombor telefon perniagaan, semua pembelian dan polisi pengembalian.

Perisian Point-of-sale (POS) menyediakan ini, ditambah dengan memantau inventori, cukai dan keperluan perakaunan lain. Jangan lupa untuk menambah terminal kad kredit dan PIN untuk transaksi debit. Daftar tunai dan kehadiran POS anda menghantar mesej bahawa anda adalah perniagaan yang boleh dipercayai yang menghormati wang tunai pelanggan.

Sediakan Kaunter

Kaunter memberi mesej bahawa pelanggan telah memasuki kedai, bukan khemah pasar lambak. Kaunter memisahkan pelanggan dari kakitangan dan menawarkan tempat untuk membungkus barang, serta simpanan untuk pengikat instruksional, jadual harian dan bahan pembungkus. Walaupun perniagaan yang lebih moden, seperti Apple, memimpin industri dalam menjatuhkan keseluruhan kawasan tunai, sebuah kedai pakaian masih memerlukan tempat bagi pelanggan untuk melakukan pembayaran awal dan melihat transaksi berlaku.

Beg dan Bahan Pembungkus

Paling minimum, sebuah kedai pakaian memerlukan beg membeli-belah. Semakin tinggi titik harga barang dagangan, semakin tinggi kualiti pembungkusannya, jadi jangan kekurangan beg. Untuk sentuhan tambahan, beli kertas tisu untuk membungkus setiap helai, serta pelekat untuk menyatukan kertas itu.

Beli pelbagai saiz beg, termasuk yang sangat kecil untuk perhiasan, yang sederhana untuk beberapa keping dan yang besar untuk pesanan besar. Sekiranya wang menjadi masalah, jangan risau untuk mencetak beg dengan logo. Sebagai gantinya, beli beg berwarna padat.

Teg dan Bahan Harga

Setiap pakaian mesti termasuk harga yang jelas yang melekat pada potongan itu. Apabila harga tidak ada, pelanggan menganggap bahawa akan merepotkan untuk membeli produk, jadi dia akan pergi tanpa membeli. Untuk harga barang dagangan, beli pistol penandaan, pelekat label plastik dan label. Juga, beli tanda khas untuk menggambarkan barang jualan dan harga penuh. Penanda kekal hitam juga berguna untuk menandai tag dengan tangan.

Lekapan Pencahayaan yang betul

Pencahayaan sangat penting untuk kedai pakaian. Pencahayaan yang tepat menunjukkan warna kain dan tekstur tekstil dengan cara terbaik, dan juga menimbulkan rasa selesa atau bertenaga. Sebaliknya, pencahayaan yang salah, menimbulkan rasa tawar-menawar yang menurunkan nilai pakaian yang dirasakan. Lampu tidak perlu menelan belanja yang tinggi, tetapi perlu membuat warna dan suasana hati yang tepat.

Pemilihan Pakaian

Bahagian terakhir, dan yang paling penting, adalah pakaian itu sendiri. Anda mesti menyimpan kedai dengan pelbagai gaya, warna dan saiz yang sesuai dengan demografi sasaran. Jangan bimbang mempunyai setiap item semasa anda mula; lebih penting untuk memulakan dengan jumlah yang lebih kecil, kemudian berkembang apabila terdapat lebih banyak minat dan wang.

Untuk mengurangkan perbelanjaan awal kewangan ini, buka kedai untuk menghantar barang. Dengan cara itu, anda boleh menyimpan rak sambil membuat pembayaran pendahuluan lebih sedikit.