Cara Merentas Pos di LiveJournal & Facebook

Setiap minit dalam sehari adalah penting bagi pemilik perniagaan kecil dan mengemas kini banyak laman web seperti blog dan rangkaian sosial dengan maklumat penting yang sama boleh memerlukan banyak masa. LiveJournal dan Facebook menawarkan penyelesaian penghantaran silang untuk masalah ini melalui Facebook Connect. Dengan sedikit pengubahsuaian pada tetapan pelanjutan LiveJournal dan Facebook, anda dapat dengan cepat berkongsi entri, komen dan kemas kini blog LiveJournal mengenai perniagaan, berita produk, jawatan kerja dan topik menarik anda yang lain dengan rangkaian Facebook anda.

Sambungkan Akaun

1

Pilih "Akaun" di sebelah nama pengguna anda di sudut kiri atas akaun LiveJournal anda untuk pergi ke skrin Tetapan Akaun Saya.

2

Klik tab "Sambungan" untuk mengakses kawasan Sambungan.

3

Tatal ke bahagian Facebook Connect dan klik butang "Login" untuk membuka aplikasi LiveJournal di Facebook.

4

Klik butang "Pergi ke Aplikasi" di halaman itu dan kemudian klik butang "Benarkan" ketika diminta untuk menyambungkan LiveJournal dan Facebook dan kembali ke layar Tetapan Akaun LiveJournal.

5

Pilih salah satu atau kedua pilihan hantaran silang yang tersedia jika anda mahu LiveJournal menghantar entri, komen atau kedua-duanya secara automatik ke Facebook untuk anda. Sekiranya anda ingin memilih silang untuk setiap entri atau komen secara manual, langkau langkah ini.

6

Tatal ke bawah halaman dan klik butang "Simpan".

Lintas Pos

1

Klik pautan "Kirimkan Entri" di akaun LiveJournal anda, atau pautan "Tinggalkan Komen" di halaman pengguna LiveJournal yang lain, untuk mengakses kawasan Pos dan Entri atau Borang Komen.

2

Tambahkan tajuk tajuk di bidang "Subjek" dan entri jurnal atau komen anda di bidang "Mesej".

3

Merentas pos ke Facebook. Sekiranya anda telah mengaktifkan penghantaran silang automatik, klik butang "Kirim ke (nama pengguna)" atau "Kirim Komen". Sekiranya anda tidak menghidupkannya, atau anda ingin menghantar silang komen Sahabat Sahaja, klik kotak di sebelah "Facebook" untuk memilih pilihan dan kemudian klik "Kirim ke (nama pengguna)" atau butang "Kirimkan Komen" .