Bagaimana Memulakan Perkhidmatan Pekerjaan Sendiri untuk Guru Pengganti Daycare

Apabila guru biasa pusat jagaan kanak-kanak mesti tidak hadir dari pusat tersebut, ia boleh menyebabkan aliran harian pusat tersebut menjadi bencana. Pemilik jagaan harian menyelesaikan masalah ini dengan menggunakan guru ganti untuk mengisi guru biasa. Anda boleh membantu pemilik jagaan harian dengan memulakan perkhidmatan pekerjaan anda sendiri yang membantu pemilik mencari guru ganti yang berkelayakan apabila diperlukan.

1

Kunjungi pejabat percukaian tempatan anda untuk mendaftarkan perniagaan anda dan namanya sebagai entiti undang-undang. Pilih nama perniagaan yang sesuai dengan pemilik jagaan harian dan yang memberikan gambaran mengenai jenis perkhidmatan yang anda berikan.

2

Hubungi pejabat pelesenan penjagaan anak negeri anda untuk mengetahui bandar, bandar dan daerah tertentu yang mempunyai bilangan penyedia penjagaan harian dan penjagaan harian berlesen tertinggi di negeri anda. Sasarkan kawasan-kawasan ini terlebih dahulu, kerana anda cenderung untuk menarik basis pelanggan yang lebih besar.

3

Minta direktori penyedia penjagaan kanak-kanak berlesen di kawasan yang anda sasarkan. Pejabat pelesenan penjagaan anak di negeri anda biasanya mempunyai direktori yang boleh dicari oleh ibu bapa dan penjaga semasa mencari penjagaan anak. Dari direktori ini, anda boleh mendapatkan nombor telefon, alamat e-mel dan alamat surat-menyurat untuk hari yang menjadi perhatian di kawasan sasaran anda.

4

Tentukan berapa banyak yang anda mahukan untuk mengenakan pusat jagaan harian kerana menyediakan mereka dengan perkhidmatan penempatan pengganti. Juga, tentukan berapa banyak anda akan membayar pengganti. Anda mungkin mengenakan bayaran untuk pusat jagaan harian $ 100 untuk pengganti enam jam dan $ 50 untuk pengganti tiga jam dan membayar pengganti $ 10.50 sejam.

5

Hubungi pejabat pelesenan penjagaan anak negeri anda untuk mengetahui syarat untuk bekerja sebagai guru jagaan harian pengganti, kemudian mulakan wawancara dengan calon pengganti. Strategi anda mungkin merangkumi mengiklankan perkhidmatan anda di laman web dan blog pendidikan, laman web pencarian pekerjaan dan laman web pusat kerjaya kolej.

6

Pastikan setiap guru ganti memenuhi syarat pengganti penjagaan harian minimum negeri anda, dapat lulus pemeriksaan latar belakang dan menyerahkan rujukan profesional dan peribadi. Semasa wawancara, ketahui kawasan yang mereka ingin lalui, berapa banyak pengalaman penjagaan anak yang mereka ada dan kumpulan umur mana yang mereka gemari.

7

Sewa pereka grafik dan laman web untuk membuat laman web untuk perniagaan penempatan pekerjaan harian anda. Laman web anda harus menyertakan keterangan mengenai perkhidmatan anda, arahan bagaimana pemilik taman asuhan dapat menghubungi anda atau menggunakan perkhidmatan anda, serta bagaimana guru penitipan anak dapat ditambahkan ke pangkalan data anda.

8

Tulis dan hantar surat pengenalan dan hantarkan ke setiap alamat yang anda perolehi dari direktori penyedia jagaan harian berlesen di negeri anda. Gunakan surat untuk menggariskan jenis perkhidmatan yang anda tawarkan, bagaimana anda dapat menjimatkan masa dan wang pemilik jagaan harian dan arahan untuk menghubungi anda melalui telefon atau e-mel untuk meminta lebih banyak maklumat.