Cara Membuat Akaun Pedagang

Sebagai pemilik perniagaan kecil, bukanlah kepentingan terbaik anda untuk melakukan penjualan hanya kerana pelanggan tidak mempunyai wang tunai kepadanya. Dengan akaun pedagang, anda boleh menerima kad debit dan kredit dari pelanggan selain wang tunai dan cek. Anda boleh memulakan proses membuat akaun pedagang dalam talian hanya dalam beberapa langkah. Perlu diingat bahawa penyedia boleh menilai aplikasi anda berdasarkan laporan kredit peribadi dan perniagaan anda.

1

Pilih penyedia perkhidmatan pedagang — ada banyak yang dapat dipilih (Lihat Sumber). Teliti syarikat di Better Business Bureau dan laman web maklumat pengguna yang serupa untuk memastikan bahawa ia adalah perniagaan yang sah dan profesional.

2

Pilih program pemprosesan yang sesuai dengan keperluan anda. Terdapat tiga jenis akaun pedagang utama - MOTO, yang bermaksud pesanan telefon pesanan mel; Akaun runcit Internet dan standard yang memerlukan terminal pertukaran fizikal. Beberapa penyedia juga menawarkan akaun pemprosesan mudah alih yang membolehkan anda memproses pembayaran menggunakan telefon bimbit.

3

Kaji kadar dan yuran pemprosesan yang berkaitan dengan setiap penyedia dan program untuk mencari terma terbaik. Selalunya, peniaga akan mengenakan peratusan setiap penjualan ditambah dengan bayaran per transaksi yang tetap.

4

Memohon akaun dengan perkhidmatan pilihan anda. Anda harus memberikan maklumat lengkap mengenai perniagaan kecil dan diri anda (pemiliknya) termasuk Nombor Pengenalan Majikan, Nombor Jaminan Sosial dan data hubungan. Pembekal menilai permohonan anda untuk menentukan sama ada anda berkelayakan, berkelayakan pertengahan atau tidak berkelayakan. Sekiranya anda berkelayakan pertengahan, penyedia boleh memperbanyakkan akaun dengan kadar yang lebih tinggi kerana risiko yang lebih tinggi.

5

Terima nombor akaun saudagar dan kit "Selamat Datang" dari penyedia. Beli peralatan yang berlaku, seperti terminal kad kredit, dan ikuti arahan dalam kit anda untuk menyambung ke perkhidmatan untuk memproses pembayaran.