Menyiapkan Kad Hot Spot Internet Verizon

Sediakan kad hotspot Internet Verizon MiFi untuk menyambungkan sebarang peranti tanpa wayar yang anda miliki ke Internet, di mana sahaja anda berada. Setelah anda menyiapkannya dan menghidupkannya pada peranti hotspot MiFi membuat rangkaian Internet tanpa wayar di sekitarnya, sama seperti penghala wayarles yang anda pasangkan ke dinding, hanya menggunakan isyarat selular dan bukannya sambungan "Ethernet" berwayar.

1

Gunakan pengecas bateri yang terdapat di dalam pembungkusan peranti untuk mengisi sepenuhnya bateri peranti. Masukkan bateri yang dicas ke dalam MiFi dan hidupkan.

2

Masukkan kabel USB yang disertakan dengan peranti terlebih dahulu ke port peranti, kemudian ke mana-mana port bersiri USB komputer. Tunggu Windows mengenali peranti dan maklumkan bahawa ia sudah mula memasang pemacu peranti yang memindahkan terus dari MiFi ke komputer melalui USB.

3

Hubungi Verizon untuk mengaktifkan rancangan data selular jika anda belum memilikinya. Hubungi perkhidmatan pelanggan Verizon di atau kunjungi kedai Verizon untuk mengaktifkan perkhidmatan. Setelah perkhidmatan anda diaktifkan, klik pilihan "Saya Mendaftar Untuk Perkhidmatan" yang muncul di layar setelah anda menyambungkan peranti dan memasukkan butiran akaun Verizon anda untuk mula menggunakan hot spot, yang nama rangkaian lalai adalah "VZAccess."