Cara Menjalankan Utiliti Norton di Windows XP

Suite aplikasi Norton Utilities, yang direka oleh Symantec, memperbaiki dokumen yang rosak, membuang fail yang tidak diperlukan dan membersihkan pendaftaran Windows XP. Norton Utilities mempercepat masa mula komputer anda dan membebaskan ruang cakera keras, menjadikannya alat yang berguna untuk komputer lama yang lebih lambat dan memerlukan peningkatan prestasi. Symantec menawarkan Norton Utilities dalam CD atau sebagai muat turun digital. Untuk menjalankan Norton Utilities, pasang program di komputer anda dan masukkan maklumat pengaktifan anda.

1

Masukkan CD Norton Utilities ke pemacu CD-ROM komputer anda. Sekiranya anda mempunyai salinan digital, klik dua kali fail pemasangan Norton Utilities. Klik "Pasang Utiliti Norton."

2

Klik "Next" dan lihat Perjanjian Lesen. Klik "Saya menerima perjanjian" dan pilih "Seterusnya."

3

Tukar folder pemasangan, jika dikehendaki, dengan mengklik "Browse" dan memilih direktori. Klik "Seterusnya."

4

Klik "Imbas secara automatik pendaftaran semasa Windows bermula" jika anda mahu Norton Utilities segera mengimbas komputer anda semasa komputer boot. Klik "Pasang."

5

Klik "Selesai" apabila pemasangan Norton Utilities selesai. Tetingkap Kemas kini Pintar akan dibuka.

6

Klik "Kemas kini" jika alat tersebut menemui kemas kini untuk Norton Utilities. Klik "Selesai." Permintaan pengaktifan muncul.

7

Taipkan nama, kod pengaktifan dan alamat e-mel anda. Sekiranya anda membeli Norton Utilities dalam CD, cari kod pengaktifan anda di bahagian belakang Kad Mula Pantas yang disertakan. Sekiranya anda membeli salinan digital Norton Utilities, periksa e-mel anda untuk mendapatkan kod pengaktifan. Klik "Aktifkan Sekarang."

8

Klik butang "Mula" Windows, pilih "Program" dan pilih "Norton Utilities" untuk melancarkan program.