Kelebihan Memulakan Perniagaan Anda Sendiri daripada Menuju Universiti

Sekiranya anda mempertimbangkan untuk memulakan perniagaan dan bukannya menghadiri kuliah, anda mempunyai banyak risiko untuk dipertimbangkan. Sebagai contoh, kadar pengangguran kekal dua kali lebih tinggi bagi orang yang tidak mempunyai ijazah berbanding mereka yang mempunyai ijazah, menurut Biro Statistik Buruh. Walau bagaimanapun, nisbah ini tidak mengambil kira pengusaha. Mereka yang memulakan perniagaan dan bukannya pergi ke universiti jauh berbeza daripada mereka yang mencari pekerjaan sebagai alternatif untuk kuliah.

Nilai bersih

Menurut Forbes.com, nilai bersih rata-rata 400 anggota Forbes yang tidak mempunyai ijazah adalah 6.6 peratus lebih tinggi daripada nilai bersih anggota yang lulus kuliah. Angka ini tidak bermaksud bahawa semua pengusaha yang ponteng kuliah mempunyai prestasi yang lebih baik daripada lulusan kuliah, tetapi ini menunjukkan bahawa kejayaan adalah mungkin bagi mereka yang menumpukan pada mendapatkan pengalaman perniagaan daripada pendidikan perniagaan formal. Usahawan mungkin lebih cenderung untuk menyesuaikan diri dengan cara baru untuk menjana wang kerana mereka tidak terkunci dalam pilihan kerjaya yang telah ditentukan oleh jurusan kolej.

Hutang

"New York Times" mengatakan bahawa hutang pinjaman pelajar lebih tinggi daripada hutang kad kredit pada tahun 2010. Pelajar akan berhutang $ 1 trilion pada tahun 2011. Lulusan kolej semakin menghadapi hutang tanpa kaedah untuk melunaskannya, kerana mereka sering merasa sukar untuk mendapatkan pekerjaan. Seorang pengusaha mungkin berhutang untuk memulakan perniagaan, tetapi akan berpeluang mendapatkan wang yang cukup untuk membayar hutang tersebut dari syarikat permulaan. Sekiranya perniagaan diatur sebagai syarikat atau syarikat pertanggungjawaban terhad, pemiliknya tidak berisiko kehilangan aset peribadi sekiranya berlaku kegagalan perniagaan.

Peluang

Oleh kerana ramai lulusan kolej merasa sukar mendapatkan pekerjaan di bidang yang mereka pilih, mereka menghadapi persekitaran ekonomi dengan peluang yang semakin berkurang. Memulakan perniagaan boleh mengisi jurang peluang. Mereka yang mempunyai dana terhad mungkin harus memilih antara membayar kuliah dan membuat perniagaan baru. Sekiranya mereka menilai penggunaan dana tersebut dari segi bagaimana mereka dapat mencipta peluang, keusahawanan menawarkan kemungkinan hampir tidak terbatas untuk jalan kerjaya, sedangkan ijazah perguruan tinggi dapat mempersiapkan mereka untuk pekerjaan yang mungkin tidak ada ketika mereka lulus. Perniagaan baru boleh gagal, tetapi begitu juga pendidikan jika pelajar tidak dapat menggunakannya setelah tamat pengajian.

Kolej dan Keusahawanan

Kumpulan seperti Organisasi Usahawan Collegiate mendorong usahawan dengan menawarkan pendidikan dan sumber daya untuk memulakan perniagaan ketika menghadiri kuliah. Ini mengelakkan persoalan sama ada atau menunjukkan dan menunjukkan bahawa pendidikan dan keusahawanan dapat bekerjasama untuk membantu menghasilkan kejayaan. Mereka yang mempertimbangkan sama ada mahu pergi ke kuliah atau memulakan perniagaan boleh mendapat manfaat dengan melakukan kedua-duanya melalui belajar keusahawanan di kolej. Banyak usahawan menggunakan hubungan yang mereka buat di kolej untuk membantu melancarkan perniagaan mereka.