Perisian Pembukuan Lori

Perisian pembukuan untuk industri trak harus merangkumi fungsi pembukuan standard seperti pengebilan, pangkalan data pelanggan dan vendor, pelaporan cukai dan penggajian. Pakej perisian khusus trak harus juga merangkumi pengesanan penghantaran, penjadualan penyelenggaraan trak, maklumat dan log pemandu, dan gaji pemandu kontraktor bebas. Semakin lama, pakej perisian trak termasuk fungsi berasaskan Web dan aplikasi telefon pintar.

Perisian Lori Axon

Axon adalah aplikasi perisian penghantaran dan perakaunan trak. Ini sepenuhnya disatukan dalam masa nyata, yang bermaksud bahawa pekerja hanya perlu memasukkan maklumat sekali dan perisian akan secara automatik mengemas kini keseluruhan sistem dengan segera. Modul pembukuannya merangkumi pengurusan perakaunan, jejak audit, penagihan & invois, pangkalan data pelanggan, penjejakan perbelanjaan dan pengurusan gaji. Ia juga mempunyai modul pengurusan khusus trak. Terdapat versi khusus Axon bukan hanya untuk kapal induk lebuh raya, tetapi juga untuk pengangkut ladang minyak, angkut berat, pengangkut kenderaan dan pengangkut ternakan. Pengulas dan pengguna memuji kemudahan penggunaan dan pemasangan Axon.

Perisian Melton Technologies Horizon Trucking

Perisian Horizon Trucking Software Suite ditujukan untuk pemilik trak 15-500+ trak dan menyediakan pengurusan operasi pembukuan trak. Modul teras merangkumi Perjalanan Penyelesaian yang memberikan pengiraan pantas pembayaran jarak tempuh pemandu dan Pengebilan yang membuat invois dan menjejaki pembayaran dan akaun yang dapat diterima. Perisian ini telah mengumpulkan ulasan baik dari industri dan pengguna.

MassLogics

MassLogics dikembangkan khusus untuk syarikat trak kecil dan sederhana. Sistem berasaskan Web, ia mengendalikan fungsi penyimpanan buku dan trak lain dalam satu sistem dalam talian. Pemandu dan pelanggan dapat mengakses rekod yang sesuai di Web dan perisian mengemas kini datanya dengan segera. Fungsinya merangkumi integrasi QuickBooks, penagihan, penjejakan perbelanjaan, log pemandu dan daftar gaji. Kemas kini dan sokongan adalah percuma. MassLogics adalah rakan kongsi dengan National Association for Minority Truckers dan telah mendapat ulasan yang baik.

Microsoft Dynamics AX

Microsoft Dynamics AX adalah aplikasi pengurusan kewangan yang direka untuk perniagaan kecil hingga besar. Ini adalah pakej perisian perancangan sumber daya perusahaan yang fleksibel yang merangkumi pengurusan pengangkutan, pengurusan aset dan kecerdasan perniagaan. Modul ini dapat disesuaikan dengan permintaan syarikat trak. Ia dinilai sebagai solusi pengurusan pengangkutan Tier I, yang berarti sesuai untuk perusahaan global yang besar. Industri trak dan perisian am telah memberikan ulasan positif kepada aplikasi ini.