Kekurangan Bartering & Trading

Syarikat dari pelbagai saiz terlibat dalam barter. Apabila syarikat besar melakukan ini, transaksi paling sering disebut sebagai pertukaran. Prinsip perakaunan yang diterima umum, atau GAAP, mengiktiraf barter sebagai cara yang sah untuk menempah hasil atau perbelanjaan dan mempunyai peraturan yang mengatur penggunaannya. Walaupun barter dan perdagangan mempunyai manfaat untuk perniagaan besar dan kecil, mereka menyajikan sejumlah kemungkinan masalah yang mesti diketahui oleh pemilik perniagaan.

Barter atau Perdagangan yang Ditakrifkan

Barter atau perdagangan adalah transaksi bukan tunai. Dengan pertukaran dan perdagangan anda menukar satu produk atau perkhidmatan yang lain, sama ada secara langsung atau tidak langsung melalui syarikat pertukaran barang. Sebagai contoh, jika anda memperdagangkan perkhidmatan pemasaran $ 1,000 untuk perkhidmatan perakaunan $ 1,000, anda telah menyelesaikan pertukaran atau perdagangan langsung. Sekiranya anda menggunakan pertukaran barter dan menawarkan, melalui barter, $ 1,000 dalam perkhidmatan pemasaran, anda akan mendapat kredit $ 1,000 yang boleh anda gunakan untuk mendapatkan perkhidmatan dalam jumlah tersebut dari syarikat lain.

1099 - Keperluan B

Apabila anda menukar jumlah barang atau perkhidmatan melebihi $ 600 dan memberikan jumlah tersebut sebagai hasil kepada pihak lain, anda mesti mengisi Borang 1099-B untuk transaksi tersebut dan memfailkannya dengan IRS. Sekiranya anda melakukan barter langsung, satu-satu, anda berdua "membayar" yang lain dengan jumlah yang sama dalam perkhidmatan yang setara sehingga anda berdua mesti memberikan 1099-Bs kepada yang lain. Sekiranya anda sering melakukan pertukaran, penyimpanan rekod ini boleh menjadi membosankan.

Barter boleh dikenakan cukai

Apabila anda menerima perkhidmatan sebagai ganti wang, anda masih harus mengenali perkhidmatan tersebut sebagai pendapatan berdasarkan GAAP ketika menggunakan perakaunan akruan. Sekiranya anda menempah hasil sebelum anda mengenali perbelanjaan pengimbangan, anda mungkin perlu membayar cukai - dalam bentuk tunai sebenar - atas hasil tersebut. Kemudian, apabila anda mengiktiraf perbelanjaan, anda dapat mengurangkan jumlah cukai anda. Sebagai tambahan, jika anda beroperasi sebagai pemilik tunggal atau perkongsian, anda perlu menganggap pendapatan tersebut sebagai semua pendapatan perniagaan lain, tertakluk kepada bekerja sendiri dan cukai lain.

Penentuan Nilai

Semasa berdagang, sukar untuk memutuskan dan memadankan nilai satu item dengan yang lain. Sebagai contoh, anda menyediakan perkhidmatan membaiki kenderaan sebagai pertukaran untuk orang lain yang memperindah halaman anda. Secara umum, menentukan dengan tepat apa yang termasuk dalam kedua-duanya melibatkan perbincangan yang jauh lebih banyak daripada sekadar menukar wang untuk perkhidmatan tersebut.

Batasan Pasaran

Apabila anda menggunakan pertukaran barter, jika anda mempunyai barang atau perkhidmatan yang sangat diinginkan, banyak yang mungkin "membeli" barang anda dengan kredit perdagangan. Sekiranya orang lain tidak memberikan sesuatu yang anda perlukan, anda berpotensi mengumpulkan sejumlah kredit perdagangan. Oleh kerana pertukaran barter adalah mandiri, jika anda tidak dapat mencari sesuatu di bursa yang anda mahukan, kredit anda pada dasarnya tidak bernilai.