Cara Menjual Telefon Bimbit Terpakai untuk Keuntungan

Telefon bimbit telah menjadi bahagian kehidupan yang rumit bagi banyak orang Amerika. Pada tahun 2005, 75 peratus pemilik telefon bimbit melaporkan mereka berada dalam jangkauan fizikal setiap saat waktu terjaga, menurut SFGate.com. Pemilik telefon bimbit sering membeli telefon tambahan untuk ahli keluarga. Mereka juga suka menukar telefon sehingga mereka dapat memperoleh pelbagai ciri dan fungsi. Mengetahui cara menjual telefon bimbit terpakai untuk keuntungan boleh menjadi perniagaan yang menguntungkan.

1

Tentukan jenama dan model telefon bimbit terpakai yang akan anda bawa. Semakin banyak variasi yang anda tawarkan kepada pelanggan, semakin baik penjualan anda. Memeriksa rancangan paling popular di daerah Houston akan membantu anda mengelakkan membeli telefon terpakai yang tidak sesuai dengan rancangan kawasan tersebut.

2

Stokkan inventori anda. Anda boleh mendapatkan telefon bimbit terpakai di Craigslist-Houston, dalam iklan terperingkat dan di syarikat kitar semula. Semasa anda membeli stok anda, pastikan setiap telefon yang anda beli berharga sehingga anda dapat memperoleh keuntungan dengan menjualnya semula. Periksa telefon untuk memastikan ia beroperasi sebelum membeli. Pastikan anda membeli telefon bimbit yang lebih baru. Telefon bimbit sering berubah sehingga model lama akan sukar dijual semula kerana pelanggan sentiasa berusaha untuk meningkatkan ciri telefon bimbit mereka.

3

Iklankan telefon bimbit anda. Sama ada anda memilih untuk meletakkan pemberitahuan di papan buletin, iklan di surat khabar atau dari mulut ke mulut, pastikan anda benar ketika anda menyatakan keadaan telefon bimbit terpakai yang anda jual. Kehendak pelanggan dapat membuat atau merosakkan perniagaan anda, oleh itu, penting untuk mengembangkan reputasi untuk amalan perniagaan yang beretika.

4

Selalu kaji rancangan telefon bimbit kawasan Houston. Anda perlu memahami telefon bimbit mana yang akan popular di kalangan pelanggan anda. Walaupun anda tidak perlu mengingatkan setiap rancangan di daerah ini, penting untuk terus memerhatikan syarikat yang paling popular sehingga anda dapat membuat keputusan yang tepat dalam pembelian telefon bimbit terpakai untuk dijual kembali.

5

Nilaikan tahap kejayaan anda. Setelah anda menjual, menghantar atau menghantar telefon bimbit terpakai selama enam bulan, luangkan sedikit masa untuk menilai perniagaan anda. Apabila anda mempertimbangkan bukan sahaja produk yang anda jual, tetapi juga penghantaran dan masa anda, adakah anda memperoleh keuntungan? Sesuaikan amalan anda mengikut keperluan.

6

Mengembangkan hubungan dengan perniagaan pembaikan telefon bimbit. Ini akan membolehkan anda membeli telefon bimbit terpakai yang tidak berfungsi. Sekiranya anda dapat memperoleh telefon ini secara percuma atau dengan kos yang sangat sedikit, hubungan baik dengan pakar pembaikan telefon bimbit akan membolehkan anda membayar agar mereka diperbaharui dan disiapkan untuk dijual. Sebagai tambahan, jika anda akan memberikan jaminan pada telefon bimbit yang anda jual, penting untuk mengetahui cara membaikinya atau meminta seseorang yang boleh anda bayar untuk membaikinya.