Idea Tempat Kerja DIY untuk Mengumpul Wang untuk Amal

Mengumpulkan wang untuk amal boleh menjadi latihan membina pasukan yang menarik di tempat kerja, menyatukan rakan sekerja untuk melihat di luar diri untuk menyokong tujuan baik. Syarikat besar mempunyai pelbagai pilihan penggalangan dana dalam jumlah yang tinggi untuk mengumpulkan berjuta-juta dolar untuk organisasi amal. Syarikat-syarikat kecil boleh menjadi kreatif dan melaksanakan projek penggalangan dana do-it-yourself yang, walaupun tidak sebesar inisiatif penggalangan dana korporat, dapat menghasilkan pendapatan yang sangat diperlukan untuk badan amal sambil memberi kesan positif di tempat kerja.

Acara Amal

Mengambil bahagian dalam acara untuk mengumpulkan wang untuk amal adalah kaedah pengumpulan dana yang biasa di tempat kerja. Jalan amal, misalnya, menggabungkan yuran masuk dari pejalan kaki, tajaan perniagaan dan wang yang dikumpulkan dalam komuniti oleh pejalan kaki itu sendiri untuk menjana sumbangan yang besar untuk badan amal.

Perniagaan kecil dapat mengatur perjalanan 5k sendiri untuk menyatukan syarikat untuk tujuan yang baik. Pertimbangkan untuk mengatur perjalanan melalui komuniti setempat anda dan mengumpulkan sedikit bayaran masuk dari semua peserta yang akan pergi ke organisasi amal. Pekerja anda akan mempunyai masa yang menyeronokkan dan tidak dapat dilupakan bersama, dan syarikat anda dapat menulis cek pada keesokan harinya.

Raffle Pejabat

Sediakan undian di pejabat atau tempat kerja anda untuk mengumpulkan wang sambil berseronok. Jual tiket undian dengan harga yang ditetapkan, mungkin $ 5 hingga $ 10 setiap tiket, untuk beberapa hari. Jejaki dan umumkan jumlah kumpulan undian yang semakin meningkat untuk mendorong lebih banyak orang untuk turut serta. Setelah menarik pemenang, bagikan jumlah dana undian antara pemenang dan organisasi amal. Pengumpulan dana jenis ini dapat membawa wang dari orang yang mungkin tidak menyumbang, kerana ada insentif kewangan peribadi.

Menyumbang Barang

Organisasi amal dapat menggunakan lebih dari sekadar wang untuk menolong orang yang memerlukan. Banyak badan amal menggunakan dana yang disumbangkan untuk membeli barang seperti makanan dan pakaian untuk keluarga yang berjuang. Pertimbangkan untuk mengadakan drive makanan dalam tin atau pakaian pakaian di syarikat anda untuk mengumpulkan dan menyumbangkan bahan secara langsung kepada badan amal tempatan. Satu sen yang disimpan adalah satu sen yang diperoleh, dan barang bernilai setiap dolar yang disumbangkan kepada badan amal diterjemahkan menjadi dolar tambahan yang dapat dibelanjakan oleh badan amal untuk sesuatu yang lain.

Pemacu makanan dan pakaian sangat berkesan apabila digunakan bersama dengan program penggalangan dana, kerana pekerja sering mempunyai wang dan barang untuk disumbangkan sekaligus.

Padanan Syarikat

Mencocokkan sumbangan kewangan pekerja boleh menjadi cara mudah dan mudah untuk mendorong pekerja memberi secara percuma. Pertimbangkan untuk memulakan program pencocokan derma amal untuk membiayai badan amal pada waktu-waktu tertentu dalam setahun, seperti Hari Thanksgiving dan cuti Krismas. Ini boleh memberi kesan mengeratkan hubungan antara syarikat anda dan pegawainya, kerana semua orang berkumpul untuk menyokong tujuan yang pantas.