Adakah Mac Mini Baik untuk Pembangunan Aplikasi iPhone?

Sekiranya anda berminat untuk mengembangkan aplikasi untuk iPhone, anda boleh membuatnya dengan Mac Mini Apple. IPhone menjalankan sistem operasi iOS, dan anda hanya dapat mengembangkan aplikasi iOS menggunakan komputer Apple. Mac Mini adalah komputer terkecil Apple, pada tarikh penerbitan. Papan induk, memori dan cakera kerasnya memenuhi syarat untuk membangunkan aplikasi. Anda perlu mendapatkan periferal pilihan untuk melakukan kerja pengaturcaraan anda.

Spesifikasi Mac Mini

Sekiranya ruang adalah premium di persekitaran kerja anda, anda boleh menggunakan Mac Mini dan bukannya komputer desktop atau komputer riba Mac yang lebih besar. Mac Mini setinggi 1.4 inci, lebar 7.7 inci dan kedalaman 7.7 inci. Apple menjual dua model Mac Mini, mulai tarikh penerbitan. Model asas mempunyai pemproses dwi-teras 2.3 GHz dan memori 2GB hingga 8GB, dan model yang lebih mahal mempunyai pemproses dwi-teras 2.5 GHz dan memori 4GB hingga 8GB. Setiap model dilengkapi dengan cakera keras 500GB atau cakera keras 750GB pilihan atau pemacu keadaan pepejal 256GB. Mac Mini juga merupakan pilihan yang baik untuk mengembangkan aplikasi iOS seperti iMac atau MacBook, menurut Panduan Percepat Pembangunan Aplikasi Dalam-Rumah Apple.

Pembangunan Aplikasi IOS

Sekiranya anda ingin mengembangkan aplikasi untuk iPhone, anda perlu menjadi Pembangun Apple yang berdaftar, dan kemudian memuat turun Kit Pembangun Perisian iOS ke Mac Mini anda. Apple menyediakan akses kepada pembangun ke Pusat Perangkat iOS, dari mana anda boleh memuat turun perisian yang anda perlukan, serta panduan pengaturcaraan dan pengembangan, maklumat mengenai garis panduan antara muka manusia iOS dan tutorial untuk membina aplikasi pertama anda.

Paparan

Mac Mini terdiri daripada kandang yang memegang papan induk, memori dan cakera keras. Ia tidak dilengkapi dengan paparan, jadi anda perlu mendapatkan paparan pilihan untuk melihat hasil kerja anda ketika anda mengembangkan aplikasi iOS untuk iPhone. Anda boleh menggunakan paparan Apple atau paparan pihak ketiga yang menghubungkan ke port USB, HDMI atau Thunderbolt di bahagian belakang Mac Mini.

Papan Kekunci dan Tetikus

Anda memerlukan papan kekunci dan tetikus atau pad jejak untuk berinteraksi dengan komputer Mac Mini. Apple menjual papan kekunci dan tikus tanpa wayar, serta pad jejak tanpa wayar yang berfungsi seperti pad jejak yang dibina ke dalam komputer riba. Anda juga boleh menggunakan papan kekunci dan tetikus berkord pihak ketiga atau papan kekunci dan tetikus Bluetooth tanpa wayar pihak ketiga dengan Mac Mini anda.