Mengenai Tenaga Manusia

Manpower Inc. adalah pemain utama dalam industri kakitangan. Syarikat milik umum ini yang ditubuhkan dan beribu pejabat di Milwaukee, Wisconsin, diperdagangkan di Bursa Saham New York dan menghasilkan pendapatan lebih dari $ 17 bilion pada tahun 2009. Tenaga kerja menyediakan tenaga kerja sementara jangka pendek dan fleksibel di sejumlah industri.

Industri

Industri kepegawaian adalah sekumpulan syarikat besar dan kecil yang menyediakan pekerja sementara kepada syarikat. Biasanya, syarikat membayar yuran per jam untuk syarikat pekerja untuk pekerja sementara. Syarikat kakitangan mempunyai pekerja dalam senarai gaji dan menanggung semua tanggungjawab majikan.

Keuntungan dihasilkan dari margin antara yuran yang dibayar oleh pelanggan menggunakan pekerja pekerja dan apa yang dibayar oleh syarikat kakitangan dalam kos pekerja untuk pekerja. Kos biasanya merangkumi lebih dari sekadar pembayaran kerana insurans liabiliti serta cukai negeri dan persekutuan adalah keperluan menjalankan perniagaan.

Model Asal

Manpower ditubuhkan pada tahun 1948, terutamanya memberikan bantuan pejabat sementara seperti setiausaha dan kerani. Ia bersaing dengan nama utama lain seperti Kelly Services dan Olsten. Menjelang 1956, Manpower memperoleh reputasi yang cukup kuat dan berpindah ke francais. Waralaba tenaga kerja muncul di seluruh negeri. Francais adalah model syarikat sehingga tahun 1991 apabila disusun semula menjadi status korporat.

Pengembangan Perkhidmatan

Pada tahun 1980-an dan 1990-an, Manpower mulai memfokuskan diri pada latihan komputer untuk para pekerjanya sehingga dapat mengirim staf sementara yang kompeten dengan perisian, dan teknologi perniagaan dan pejabat terkini. Hasilnya, Manpower dapat memperoleh perjanjian eksklusif dengan IBM, yang sangat meningkatkan pertumbuhan dan reputasinya.

Pertumbuhan Antarabangsa

Selama tahun 1990-an dan hingga tahun 2000-an, Manpower memfokuskan pada pertumbuhan antarabangsa - membawa pejabat Tenaga Manusia ke Eropah, Asia dan Amerika Selatan. Ia tetap fokus pada pekerja yang celik komputer yang dapat masuk dan menolong klien yang memerlukan. Hari ini, Manpower mempunyai lebih daripada 4,000 pejabat di 82 negara.

Perkhidmatan Profesional

Dalam dekad yang lalu, Manpower telah melancarkan bahagian perkhidmatan profesional yang menawarkan profesional yang lebih tinggi, seperti saintis dan jurutera. Para profesional kelas atas ini membolehkan Manpower meningkatkan pendapatan melalui kadar bil setiap jam yang lebih tinggi.

Sebagai tambahan, Manpower menawarkan perkhidmatan pengurusan vendor, membantu syarikat pelanggan besar. Tenaga kerja bertindak sebagai penganjur dan penghubung antara syarikat kakitangan dan syarikat pelanggan besar. Sebagai VMS, Manpower membantu pelanggannya merundingkan harga terbaik dengan kakitangan yang menjual dan mengatur penggunaan tenaga kerja mengikut keperluan pelanggan.