Cara Memulakan Perniagaan Menjual Pakaian Wanita & Kanak-kanak

Anda boleh memulakan perniagaan menjual pakaian wanita dan kanak-kanak melalui pos, Internet atau secara tempatan dengan kedai. Memulakan kedai pakaian wanita dan kanak-kanak mungkin merupakan pilihan terbaik anda. Kedai kedai membolehkan anda memanfaatkan trafik pusat membeli-belah atau lokasi yang sibuk. Dapatkan pembiayaan jika anda memerlukannya melalui bank anda. Beli lesen vendor melalui daerah atau bandar anda sehingga anda dapat mengumpulkan cukai penjualan. Periksa kedai pakaian wanita dan kanak-kanak yang kompetitif di kawasan anda untuk mendapatkan rasa produk yang paling laris.

1

Buat senarai produk pakaian yang ingin anda jual, dengan fokus pada barang-barang umum atau khusus.

2

Lihat Apparelsearch.com untuk pelbagai pemborong dan pengeluar pakaian. Pergi ke Tradepub.com dan pesan penerbitan runcit percuma. Cari bahagian iklan terperinci penerbitan runcit untuk pemborong dan pengedar pengeluar yang berpotensi.

3

Hubungi pemborong dan pembekal pakaian pengeluar yang menarik minat anda. Ketahui pemborong dan pembekal pakaian pengeluar mana yang menjual produk yang anda perlukan. Tanyakan kepada pembekal jika mereka menghantar produk, yang dapat membantu mendapatkan harga yang lebih rendah untuk anda, menurut Entrepreneur.com. Pilih pemborong atau pembekal pakaian pengeluar yang paling sesuai dengan keperluan produk dan penghantaran anda.

4

Cari lokasi kedai, cari kawasan lalu lintas tinggi berhampiran persimpangan atau kawasan perniagaan yang sibuk. Pelajari demografi, cari padanan produk anda dengan tahap pendapatan atau kumpulan umur. Pilih lokasi kedai yang paling sesuai dengan semua keperluan anda.

5

Pesan produk pakaian wanita dan kanak-kanak untuk kedai anda. Siapkan jadual pesanan dan penghantaran biasa untuk memastikan stok produk pakaian anda tetap ada.

6

Buat pesanan untuk elektrik, gas dan telefon kedai pakaian anda. Bayar deposit awal untuk utiliti ini.

7

Siapkan kaunter kedai, unit rak, lekapan lantai dan daftar tunai anda. Stok rak anda apabila produk pakaian wanita dan anak-anak anda masuk. Uji daftar tunai dan elektronik anda.

8

Ambil pekerja sekiranya anda memerlukan bantuan di kedai pakaian wanita dan anak-anak anda. Letakkan tanda "Help Wanted" di pintu depan kedai anda. Letakkan iklan pekerjaan di akhbar tempatan anda.

9

Sebarkan risalah di kawasan anda untuk memasarkan perniagaan pakaian anda. Iklankan perniagaan anda di majalah kupon yang diedarkan ke rumah orang. Hubungi surat khabar besar dan kejiranan di kawasan anda dan tanyakan apakah mereka boleh menjalankan artikel mengenai kedai anda. Rancangkan bukaan besar dengan mesin udara dan belon besar.