Idea Perniagaan Berasaskan Rumah Kos Rendah

Perniagaan dari rumah dengan kos rendah adalah perniagaan yang boleh anda sertai dengan harga kurang dari $ 100 atau $ 200. Anda mungkin tidak menghabiskan sepanjang masa di rumah, tetapi anda akan bekerja bilik tidur atau pejabat loteng. Pastikan anda mempunyai semua lesen yang diperlukan sebelum memulakan perniagaan anda. Juga, tanyakan kepada daerah atau kota anda mengenai undang-undang pengezonan. Beberapa kawasan menyekat aktiviti perniagaan di rumah, termasuk lawatan pelanggan, menurut Business.gov.

Anjing Berjalan

Mulakan perniagaan berjalan anjing. Sebilangan besar pejalan kaki memperoleh $ 16 hingga $ 18 untuk setiap lawatan atau 20 minit berjalan kaki, menurut Entrepreneur.com. Periksa dengan pejalan kaki anjing di kawasan anda untuk mengetahui kadarnya. Jangan beritahu mereka bahawa anda memulakan perniagaan. Tanyakan mengenai setiap perkhidmatan pejalan kaki anjing seperti yang akan dilakukan oleh pelanggan. Berjalan anjing akan dilakukan di rumah tetapi anda pasti perlu menjalankan tugas anda di luar. Mulakan dengan menyebarkan brosur di kawasan sekitar anda dan juga kawasan bersebelahan. Dapatkan pelanggan yang mencukupi sehingga anda boleh kekal berniaga enam jam setiap hari. Ikutilah pekerjaan duduk anjing sekali-sekala sehingga akhirnya anda dapat berkembang menjadi perkhidmatan yang bergaji tinggi.

Jualan langsung

Menjadi penjual langsung dari rumah. Pilih produk yang anda suka. Contohnya, anda boleh menjual kepakaran iklan kepada perniagaan. Keistimewaan pengiklanan adalah produk, termasuk cawan, kemeja-T dan butang, tempat perniagaan meletakkan namanya. Barang-barang ini kemudian diberikan kepada pelanggan atau sebagai hadiah pekerja di konvensyen. Sebilangan besar syarikat penjualan langsung berharga $ 25 hingga $ 50 untuk bermula. Yang anda perlukan hanyalah katalog dan beberapa contoh produk. Jual melalui rancangan pesta rumah atau pasar lambak. Hubungi rakan dan ahli keluarga untuk majlis rumah. Membina rangkaian pelanggan melalui rujukan. Ikhtiar untuk menjaga jadual anda setiap minggu.

Pesanan mel

Anda boleh memulakan perniagaan pesanan mel dengan harga lebih daripada $ 100. Cari produk anda melalui Persatuan Nasional Pemborong-Pengedar, atau cari majalah peluang perniagaan yang merangkumi majalah "Peluang Perniagaan Kecil" atau "Perniagaan Rumah Tangga". Pilih produk yang tidak dapat dijumpai oleh orang di kedai runcit tempatan. Jual barang hadiah baru, makanan istimewa atau produk pendidikan. Kembangkan beberapa brosur yang menunjukkan produk dan harga anda. Buat surat jualan yang menerangkan faedah utama membeli produk anda. Reka bentuk borang pesanan dan cetak dalam stok kad nipis. Letakkan iklan terperingkat di pelbagai surat khabar panduan pembeli. Arahkan orang ramai untuk menulis brosur percuma. Panduan pembeli ini adalah sumber iklan yang murah. Luaskan iklan anda ke surat khabar nasional apabila keuntungan anda meningkat.

Tunjuk ajar

Mulakan perniagaan bimbingan jika anda mempunyai pendidikan kolej dalam bidang tertentu. Contohnya, mengajar matematik kepada pelajar sekolah menengah atau menengah. Hubungi sekolah di kawasan tempatan anda. Tinggalkan brosur dengan nama dan nombor telefon anda di pejabat utama. Mula menyebarkan risalah anda ke sekolah pada bulan Ogos atau Disember, tepat sebelum semester bermula.