Cara Memulakan Perniagaan Dengan Kurang Dari $ 100 Dolar

Menjadi bos anda sendiri boleh menjadi salah satu kesenangan terbesar dalam hidup. Ramai orang bermimpi memiliki perniagaan sendiri tetapi menangguhkannya kerana mereka merasa tidak mampu. Nasib baik, bagaimanapun, memulakan perniagaan tidak semestinya melanggar bank. Seseorang boleh memulakan perniagaan dengan kurang dari $ 100 dari poket. Kuncinya adalah untuk memulakan secara kecil-kecilan, menggunakan kaedah iklan kos rendah dan membina perniagaan dengan keuntungan yang dilaburkan semula.

1

Pilih perniagaan yang memerlukan pelaburan permulaan sedikit. Anda boleh memulakan perniagaan menjual barang yang sudah anda miliki atau menyediakan perkhidmatan yang anda tidak memerlukan peralatan baru. Buka perniagaan penjagaan rumput dengan mesin pemotong dan pemangkas yang sudah Anda miliki atau lancarkan perkhidmatan tugas menggunakan kereta anda untuk berkunjung ke pelanggan dan kedai.

2

Mulakan perniagaan yang boleh anda jalankan dalam talian tanpa membeli produk untuk dijual semula. Contohnya, anda mungkin mula menawarkan perkhidmatan reka bentuk atau penulisan web dengan murah.

3

Jual produk yang ditawarkan oleh dropper shipper. Drop shipper adalah syarikat yang menyimpan dan menghantar produk untuk anda. Anda mengiklankan dan menjual produk. Setelah mengumpulkan wang dari pelanggan, biasanya anda menyimpan sebahagian daripadanya untuk diri sendiri dan mengirimkan selebihnya kepada pengirim barang, bersama dengan pesanan untuk pemenuhan.

4

Buat rancangan perniagaan. Tidak kira seberapa sederhana permulaan perniagaan anda, rancangan yang kuat mempengaruhi peluang anda untuk mencapai kejayaan. Rancangan perniagaan anda harus merangkumi maklumat tentang bagaimana anda akan membiayai permulaan perniagaan anda, mendapatkan pelanggan dan menjalankan perniagaan anda. Anda mungkin termasuk rancangan untuk mengembangkan perniagaan anda juga.

5

Gunakan syarikat hosting laman web percuma untuk membuat laman web yang mempromosikan produk atau perkhidmatan anda. Banyak syarikat hosting percuma menyediakan pembangun laman web yang boleh anda gunakan untuk membuat laman web.

6

Barter untuk produk dan perkhidmatan yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan anda. Sekiranya anda merancang logo tersuai, misalnya, anda boleh menawarkan logo percuma kepada pemilik laman web sebagai ganti iklan kecil di laman webnya.

7

Buat bahan pemasaran anda sendiri di rumah. Anda boleh membuat risalah, brosur dan kad nama menggunakan komputer dan pencetak anda. Kamera dan pengimbas juga mungkin berguna jika anda ingin menambahkan gambar ke risalah anda.

8

Minta ahli keluarga dan rakan anda untuk membantu anda mencari pelanggan. Iklan dari mulut ke mulut dapat membantu anda membuat penjualan pertama dan membina senarai pelanggan anda.