Cara Menghapus Ikon Dari Droid X

Droid X membolehkan anda membuat jalan pintas untuk akses mudah ke fail, tetapan, ciri dan aplikasi. Semua pintasan muncul di salah satu daripada tujuh skrin utama telefon anda, dan anda boleh menambah, memindahkan atau memadamkan ikon mengikut keperluan. Menghapus ikon tidak akan menghapus fail atau aplikasi apa pun yang dimaksudkan oleh ikon, jadi anda tidak akan kehilangan data kecuali anda juga menghapus item yang berkaitan secara manual. Ikon folder biasanya mempunyai banyak jalan pintas ke item di dalamnya, jadi anda boleh memilih untuk menghapus keseluruhan folder atau ikon tertentu di dalam folder.

1

Cari ikon yang ingin anda hapus dari skrin utama Droid X anda. Sekiranya ikon berada di salah satu skrin utama telefon anda yang lain, geser jari anda ke kanan untuk meneruskan ke skrin utama seterusnya. Sekiranya anda merancang untuk menghapus ikon tertentu dalam folder, ketuk ikon folder terlebih dahulu untuk memaparkan kandungannya sebelum meneruskan.

2

Tekan ikon yang ingin anda hapus ke bawah sehingga menjadi lebih besar dan tong sampah muncul di bahagian bawah skrin. Sekiranya anda mempunyai versi Android OS Gingerbread, ikon tong sampah akan muncul di bahagian atas skrin sebagai gantinya.

3

Seret ikon ke ikon tong sampah untuk menghapusnya dari skrin utama Droid X anda. Ulangi proses untuk menghapus ikon lain yang tidak diingini.