Kelebihan Memiliki Francais

Bagi calon usahawan yang ingin memulakan perniagaan dengan rekod prestasi dan keselamatan yang terbukti, selalunya francais adalah pilihan terbaik mereka. Memiliki francais didasarkan pada model perniagaan yang sudah ada yang, dalam kebanyakan kes, telah berjaya untuk individu keusahawanan yang lain.

Kos Overhed yang Lebih Rendah

Biasanya, membeli francais bermaksud mempunyai kos overhead yang lebih rendah berbanding perniagaan bebas. Ini kerana sebagai pemegang francais, anda harus memanfaatkan sistem pengedaran seluruh negara syarikat berkenaan dengan pembelian pukal murah. Anda juga boleh bergantung pada bekalan produknya yang konsisten dan akses kepada jumlah yang tinggi sekiranya anda mempunyai penjualan yang tinggi.

Pengecaman Nama

Pemegang francais mendapat manfaat daripada pengenalan nama yang diberikan oleh syarikat. Biasanya, memerlukan beberapa tahun untuk perniagaan permulaan untuk membina jenama di pasaran yang sangat kompetitif. Tidak ada jaminan bahawa pengguna akan mengenali jenama sebagai pemimpin produk. Francais, sebaliknya, dapat memberikan pengiktirafan atau penarikan balik jenama kepada pemilik dengan segera. Di samping itu, syarikat induk dalam perjanjian francais biasanya berfungsi untuk membekalkan francaisi dengan kempen pemasaran untuk memastikan bahawa pelanggan anda mengenali dan mengingati jenama anda. Syarikat induk mungkin membelanjakan banyak wang untuk penyelidikan pasaran, dan faedah perbelanjaan ini meningkat kepada francaisi. Penyelidikan juga membantu anda memasarkan pelanggan sasaran dengan berkesan untuk memanfaatkan tren tempatan.

Latihan dan Sokongan

Kelebihan utama lain menjadi francaisi ialah syarikat induk memberikan latihan kepada pekerja untuk francaisi dan kakitangannya. Program latihan melengkapkan pekerja dan pemilik dengan set kemahiran dan pengetahuan yang tepat untuk melakukan pekerjaan mereka dengan berkesan, yang merupakan kepentingan syarikat. Ini memberikan keuntungan besar bagi pemilik, kerana syarikat induk juga memberikan polisi dan maklumat pekerja mengenai prosedur yang penting dalam menjaga kelancaran operasi perniagaan.

Francais memberi pemilik perniagaan sistem sokongan yang boleh dipercayai. Ini menawarkan jaring keselamatan dalam membangun perniagaan yang memberi manfaat terutamanya kepada pemilik yang tidak mempunyai banyak pengalaman dengan industri dan yang tidak mempunyai rangkaian hubungan yang besar. Sebelum membuat keputusan mengenai francais tertentu, berunding dengan wakil francaisor untuk menanyakan jumlah sokongan yang dapat anda harapkan ketika berniaga dengan mereka. Carilah francaisor yang bersedia membantu anda sepanjang proses ini.