Cara Memeriksa Berapa Banyak Paparan Laman Web

Tahap lalu lintas yang diterima oleh laman web dapat membuat atau mematahkan kejayaannya. Lalu lintas menentukan apa yang dapat dikenakan oleh perniagaan dalam pengiklanan, bagaimana perniagaan melancarkan perkhidmatan pinjaman dan memberitahu pasukan pemasaran perniagaan di mana harus fokus. Memahami pesaing sama pentingnya, kerana ini membolehkan anda mengukur sejauh mana prestasi laman web anda berbanding laman web lain. Terdapat sebilangan penyedia data Web yang menggabungkan rangkaian kompleks mesin pencari dan data hosting untuk mengukur lalu lintas Web. Sebagai tambahan kepada maklumat yang berkaitan dengan hits, pandangan dan penglibatan yang unik, beberapa penyedia ini juga memaparkan data SEO seperti persaingan kata kunci dan gabungan laman web.

Bersaing

1

Pergi ke laman web Compete (lihat Sumber).

2

Letakkan kursor anda di medan teks "Cari Lalu Lintas Laman Untuk", ketik nama laman web yang anda minati dan tekan "Enter."

3

Tatal ke grafik dan letakkan kursor anda di atas titik-titik dalam grafik garis. Titik memaparkan jumlah klik yang diterima laman web pada tarikh yang sesuai yang disenaraikan di sepanjang paksi-x grafik.

Quantcast

1

Pergi ke dalam talian ke laman web Quantcast (lihat Sumber).

2

Letakkan kursor anda di medan teks carian, ketik URL laman web yang anda kaji dan klik butang carian.

3

Letakkan kursor anda di titik-titik pada grafik garis untuk mendedahkan lalu lintas laman web pada tarikh yang disenaraikan dalam grafik.

Anggaran Lalu Lintas

1

Navigasi ke laman web Traffic Estimate.

2

Klik medan teks carian, taipkan nama laman web yang lalu lintas yang anda minati dan klik "Cari."

3

Letakkan anak panah tetikus anda pada satu titik dalam grafik garis untuk memaparkan lalu lintas yang diterima oleh laman web pada tarikh yang sesuai.