Cara Mendapatkan Permit Borong Asas Dari Jabatan Perbendaharaan

Jabatan Perbendaharaan Amerika Syarikat adalah agensi persekutuan yang bertanggungjawab untuk mencukai alkohol, tembakau, senjata api dan peluru, dan diketuai oleh Setiausaha Perbendaharaan. Jabatan Perbendaharaan adalah badan yang mengeluarkan semua izin yang berkaitan dengan alkohol, termasuk urusan runcit dan borong. Permit borong mengatur penjualan alkohol dari satu pemborong ke pemborong yang lain atau dari pemborong ke peruncit. Proses mendapatkan izin dapat dikendalikan secara dalam talian atau melalui surat.

1

Lawati laman web Biro Cukai dan Perdagangan Alkohol dan Tembakau "Permit Dalam Talian". Tatal ke bahagian bawah halaman dan klik pautan "Cari Aplikasi Anda" di dalam medan Permintaan & Pendaftaran Alkohol di sebelah kiri halaman. Di bahagian atas halaman seterusnya, klik pada pautan "Daftar untuk Akaun" di sebelah kanan atas (Sumber 3).

2

Baca medan Amaran di halaman berikut, kemudian centang kotak yang menyatakan bahawa anda telah membacanya, dan klik pada butang "Teruskan Pendaftaran" di bahagian bawah halaman. Lengkapkan halaman borang yang mengikuti dan hantarkan permohonan. Setelah Biro menerima permohonan anda, ia akan diproses, dan pemberitahuan kelulusan atau penolakan anda akan dihantar kepada anda setelah selesai.

3

Cetak dan lengkapkan borang Jabatan Perbendaharaan OMB 1513-0018 "Permohonan Permit Asas Di bawah Akta Pentadbiran Alkohol Persekutuan" jika anda tidak mempunyai akses mudah ke versi dalam talian. Ketik atau gunakan pen dakwat hitam atau biru untuk mencetak jawapan anda. Lengkapkan borang dan isi setiap bidang dengan berhati-hati dan benar, ingatlah untuk menandai kotak "Pembelian untuk Dijual di Borong" di bahagian 6 (Sumber 1).

4

Kirim borang yang lengkap ke Biro Cukai dan Perdagangan Alkohol dan Tembakau melalui pos di 550 Main Street, Suite 8002, Cincinnati, OH 45202.