Cara Membuat Kiub 3D di Myspace

Sekiranya anda mengekalkan halaman Myspace untuk perniagaan anda, anda dapat memaparkan karya animasi karya anda dengan membuat kubus 3D, atau tiga dimensi. Kubus ini mempromosikan gambar yang anda pilih di setiap sisi kotak, dan secara automatik berputar untuk menunjukkan semua gambar anda. Myspace memberi anda pilihan untuk menambahkan ciri ini ke tenda, yang berada di bahagian paling atas halaman anda di bawah tajuk laman web anda. Setelah anda mempunyai gambar di tempat yang mudah diakses di komputer atau Internet, gunakan penjana kubus dalam talian percuma untuk membina kubus anda.

1

Arahkan penyemak imbas anda ke penjana kubus 3D dalam talian seperti Diva Glitter, PagePlugins, Photo Cube 3D, Satisfaction atau Technology Monster. Penjana Diva Glitter, Photo Picture Cube dan Technology Monster membolehkan anda menambah banyak gambar, sementara PagePlugins dan Satisfaction membolehkan anda mempromosikan satu gambar.

2

Klik butang "Browse" untuk memilih fail foto dari komputer anda dan kemudian klik butang "Upload". Sebagai gantinya, taipkan alamat Web dalam permintaan teks teks Fail jika berkenaan Pratonton kubus anda secara automatik dipaparkan di halaman.

3

Kaji pratonton kiub dan buat perubahan sekiranya diperlukan. Setelah siap, salin kod yang disediakan di kotak teks "Salin Kod HTML".

4

Log masuk ke akaun Myspace anda dan klik pautan "Barang Saya" di menu navigasi. Klik pautan "Edit Profil" di bawah menu Profil untuk meneruskan.

5

Klik butang "Sesuaikan" di bahagian atas dan kemudian klik pautan "Modul & Marquee" dan "Modul". Klik pilihan "Marquee" yang dipaparkan di tetingkap dan kemudian klik pilihan "Kosong". Klik butang "Terbitkan" di sudut kanan bawah tetingkap untuk membuka kotak tenda anda.

6

Letakkan kursor anda di kotak teks HTML di tenda dan tampal kod kubus 3D anda. Klik pautan "Simpan Perubahan" di kotak untuk menerbitkan karya anda.