Nasihat untuk Membuka Kedai Liqour

Dari menjual sebotol wain untuk makan malam rasmi hingga menjual pelbagai minuman keras untuk permainan bola sepak besar, kedai minuman keras anda mempunyai kemungkinan menjadi tempat tujuan bagi orang yang memerlukan alkohol. Kejayaan kedai arak anda bergantung pada strategi perniagaan yang anda gunakan, dari memasarkan kedai minuman keras anda kepada pelanggan hingga bermitra dengan perniagaan tempatan.

Kos Permulaan

Tidak mungkin untuk memberikan angka dolar yang tepat mengenai berapa banyak yang anda perlukan untuk memulakan kedai minuman keras, kerana ini bergantung pada saiz kedai, lokasi dan apa yang anda tawarkan. Anggarkan kos permulaan anda dengan mengira berapa banyak inventori yang anda perlukan untuk bulan pertama, kos sewa, kos izin dan lesen dan perbelanjaan gaji. Darabkan dengan enam untuk menentukan jumlah wang yang harus anda miliki sebelum memulakan kedai minuman keras anda. Penjimatan selama enam bulan menghalang anda kehabisan dana sekiranya perniagaan anda gagal menjana penjualan dalam beberapa bulan pertama.

Pemilik Perniagaan Tempatan

Setelah membuat rancangan untuk kedai anda, berbincanglah dengan pemilik perniagaan tempatan yang menjual alkohol, seperti bar dan restoran. Jelaskan kepada setiap pemilik bahawa anda membuka kedai minuman keras dan anda ingin membantunya menyimpan stok alkohol dengan harga yang rendah. Sebilangan besar pemilik akan membuka telinga setelah anda menyebut "harga rendah." Tanyakan kepada pemiliknya apa yang biasanya dia bayar untuk jenama tertentu. Sekiranya anda dapat mengalahkan harga yang dia bayar tanpa mengambil kerugian pada setiap penjualan, tawarkan untuk melayani perniagaannya. Penjualan perniagaan ke perniagaan berfungsi sebagai penjualan yang paling konsisten dan menguntungkan, kerana anda menjual secara pukal pada kadar yang cukup tetap.

Melatih Pekerja

Setiap perniagaan perlu melatih pekerjanya. Lengkapkan kakitangan anda dengan pengetahuan umum mengenai setiap jenis alkohol yang anda tawarkan. Pastikan anggota kakitangan berusaha untuk membantu pelanggan yang kelihatannya hilang di kedai atau kelihatan tidak yakin dengan apa yang hendak dibeli. Beritahu pekerja anda untuk memberikan cadangan berdasarkan acara atau pesta yang akan dikunjungi orang. Beritahu setiap pekerja untuk memastikan bahawa setiap pelanggan berumur sekurang-kurangnya 21. Untuk mengurangkan risiko menjual alkohol kepada anak di bawah umur, minta semua orang yang berusia di bawah 30 tahun, atau bahkan di bawah 40 tahun, menunjukkan dokumen pengenalan diri bergambar.

Susun atur

Untuk mengelakkan pelanggan membingungkan ketika memasuki kedai anda, arahkan mereka ke produk yang diinginkan dengan menggantungkan tanda untuk setiap jenis alkohol. Kedai dengan tanda "Rum", "Tequila", "Anggur" dan "Vodka" membantu mengelakkan pelanggan mencari di setiap lorong kedai anda untuk mencari barang yang mereka perlukan. Selain kemudahan akses, menggunakan strategi ketika membuat susun atur kedai anda dapat meningkatkan penjualan. Letakkan barang yang biasanya dibeli secara berpasangan. Contohnya, orang sering membeli campuran tequila dan margarita. Letakkan kedua-dua produk di antara satu sama lain.

Menarik Pelanggan

Pengiklanan dan pemasaran asas, seperti membayar tempat di TV tempatan, selalu membantu membawa pelanggan tambahan. Tanda-tanda tinggi yang mengawasi komuniti dan bahagian luar yang bersih dan profesional juga membantu menarik orang ke kedai anda. Untuk memanfaatkan kekuatan pemasaran kedai minuman keras, mengadakan acara mencuba minuman keras dan minuman keras dan acara sehari mengenai alkohol. Taja pesta dan acara di seluruh komuniti juga, jika anggaran anda membolehkan anda melakukannya. Iklankan perniagaan anda di laman rangkaian sosial dengan berhubung dengan pelanggan setiap hari. Jangan cuba menjual produk anda di laman rangkaian sosial; menyedarkan orang bahawa perniagaan anda wujud.

Jualan Dalam Talian

Jangan hadkan kedai arak anda kepada perniagaan batu bata sahaja. Sediakan laman web dalam talian dan jual produk anda di Internet. Lengkapkan laman web anda dengan keranjang belanja yang lancar, cepat dan selamat supaya pelanggan tidak mengalami masalah jika mereka memilih untuk membuat pesanan dalam talian. Semua negeri mempunyai undang-undang mengenai penjualan alkohol dalam talian. Teliti setiap negeri untuk memastikan bahawa anda tidak melanggar undang-undang.