Cara Membuka Restoran Spaghetti

Restoran spaghetti biasanya menyajikan pelbagai hidangan Itali, seperti spageti tradisional dan bebola daging, lasagna dan piccata ayam. Oleh kerana makanan Itali cukup popular, restoran ini boleh didapati di seluruh negara di bandar-bandar kecil dan besar. Sekiranya anda berfikir untuk menjadi restoran restaurat, membuka restoran spageti boleh menjadi sesuatu yang menggembirakan dan menguntungkan. Walau bagaimanapun, anda perlu membuat banyak pemikiran dan kerja keras agar restoran anda berjaya.

1

Bezakan restoran spageti anda dari restoran lain di kawasan anda. Sebagai contoh, jika sudah ada restoran spaghetti makan-makan di mana anda tinggal, restoran spaghetti anda dapat menargetkan pelanggan yang lebih kelas atas dan menampilkan menu yang dibuat dengan bahan-bahan organik dan bebas gluten. Sekiranya tidak ada restoran spageti lain di bandar anda, pembezaan tidak penting, tetapi ini akan membantu anda menentukan siapa pelanggan sasaran anda.

2

Dapatkan lesen dan izin yang diperlukan untuk menjalankan restoran di bandar anda - hubungi jabatan kesihatan negeri anda untuk mengetahui dokumentasi perniagaan apa yang diperlukan. Anda juga harus bertanya mengenai kawasan mana yang dizonkan untuk restoran, spesifikasi bangunan restoran mesti dipenuhi dan jumlah pemeriksaan yang harus anda lalui sebelum dibuka. Sekiranya anda merancang untuk menjual wain, yang secara tradisional menyertai hidangan spaghetti, kemungkinan besar anda juga tidak perlu mendapatkan lesen minuman keras.

3

Beli bekalan, peralatan dan kelengkapan borong untuk menjimatkan kos overhed. Anda juga dapat mencari perabot dengan potongan harga dengan berbelanja di penjualan perniagaan dari perniagaan ke perniagaan dan melayari iklan rahsia untuk melihat apakah ada restoran di bandar yang menjual perabotnya.

4

Beli sebanyak mungkin bahan makanan tempatan untuk menjimatkan kos pengangkutan. Sebagai tambahan, membeli makanan tempatan akan membolehkan anda menyajikan hidangan segar mungkin dan memberikan titik penjualan untuk restoran anda - makanan tempatan, terutama yang berkelanjutan atau organik, menjadi trend yang semakin meningkat.

5

Ambil kakitangan yang mencukupi untuk restoran spaghetti anda - jumlah pekerja yang anda perlukan bergantung pada ukuran tempat anda. Anda mungkin memerlukan tuan rumah dan hostes, pelayan dan pelayan, kru pembersih, tukang masak, tukang masak sous, ketua chef, pengurus dapur atau pengurus kakitangan. Oleh kerana kakitangan utama anda penting, pastikan pengurus, tukang masak, tuan rumah dan tuan rumah anda mempunyai pengalaman yang boleh disahkan bekerja di restoran. Khususnya, koki anda harus mempunyai pengetahuan yang mendalam mengenai masakan Itali.

6

Hiasi restoran spageti anda dengan cara yang mencerminkan niche dan imej anda. Contohnya, jika anda menjalankan restoran spageti gaya keluarga, gunakan banyak gerai yang luas, pinggan mangkuk yang mesra kanak-kanak dan warna-warna yang mesra dan mesra.

7

Pasarkan restoran spageti anda. Cuba tawarkan waktu perkhidmatan promosi di mana pelanggan tertentu boleh mendapat potongan harga, seperti malam keluarga di mana anak-anak boleh makan percuma dengan pembelian makanan orang dewasa, atau makan tengah hari setengah harga untuk warga tua. Anda juga boleh menaja acara tempatan untuk mendapatkan nama restoran anda di komuniti. Melancarkan laman web maklumat, menyediakan akaun rangkaian sosial atau meletakkan restoran anda di direktori perniagaan cetak dan dalam talian adalah cara lain untuk mempromosikan restoran spageti anda.