Idea Pemasaran Julai

Bagi banyak perniagaan, bulan Julai dapat memperlihatkan penurunan pendapatan yang berkaitan dengan bagaimana orang cenderung melambat pada masa ini tahun. Rutin berbeza kerana bercuti atau mempunyai anak pulang dari sekolah pada musim panas. Walaupun dengan pertimbangan ini, bulan Julai mungkin merupakan bulan yang paling mungkin anda lakukan dalam pemasaran anda dan dapatkan hasil yang terbaik. Dengan sedikit kreativiti, anda dapat meningkatkan usaha promosi tradisional anda dan menghidupkan kembali minat pelanggan semasa anda sambil menghidupkan perniagaan baru.

Tie-Ins Percutian

Tanggal 4 Julai memberi piknik, barbeku, pertunjukan bunga api dan selalunya beberapa hari berturut-turut dari tempat kerja, menyebabkan banyak orang masak untuk aktiviti yang menghiburkan dan murah. Anda dapat memanfaatkan suasana perayaan yang ringkas, tetapi sengit ini dengan menggunakan salah satu perkhidmatan e-mel pukal dalam talian yang tersedia untuk menghantar pesanan pemasaran ke pangkalan pelanggan anda. Buletin anda dapat bertajuk, "Julai adalah untuk Keluarga!" dan memaparkan spesial yang berkaitan dengan cuti Hari Kemerdekaan. Contohnya, anda mungkin menyertakan potongan keluarga untuk produk atau perkhidmatan, seperti "Beli Perjamuan Berkelah Keluarga 4 Julai dan terima yang kedua dengan harga separuh!" Anda boleh menghantar e-mel e-mel setiap minggu pada bulan tersebut, dan mungkin juga termasuk pertandingan yang memaksa pelanggan anda untuk membawa pembeli baru pada bulan Julai:Pelanggan yang menyediakan pelawat paling baru untuk perniagaan anda dapat memenangi 20 peratus dari segalanya sepanjang bulan.

Pemandangan, Bunyi, Bau

Lokasi fizikal perniagaan anda dapat menawarkan banyak peluang untuk pemasaran pada bulan Julai. Sebagai contoh, jika diizinkan, sekali setiap minggu selama sebulan anda boleh membuat barbeku komersial dan mengisi udara dengan aroma makanan panggang. Tarik perhatian dengan menghiasi kawasan ini dengan belon dan tanda yang menghebahkan hot dog dan burger percuma. Sertakan meja dengan paparan beberapa produk anda, dengan tumpukan kupon diskaun untuk digunakan pada bulan Julai sahaja. Sekolah menengah tempatan sering terbuka untuk menyediakan band jazz kecil atau melukis wajah dan bahkan boleh diminta untuk mengendalikan barbeku. Mempunyai brosur, kad nama dan cagaran pemasaran lain dengan mudah dan senang tersedia untuk pelanggan anda.

Pengumuman Perkhidmatan Awam

Perniagaan anda sering dapat menerima iklan radio percuma untuk acara komuniti yang mungkin anda hoskan. Julai boleh menjadi masa yang tepat untuk mengatur pengadun ruang atau perhimpunan masyarakat lain. Contohnya, pada malam-malam yang hangat di bulan Julai, anda mungkin menawarkan malam filem percuma kepada anak-anak dan ibu bapa mereka. Anda boleh memproyeksikan filem di dinding luar bangunan anda, atau yang berdekatan. Anda boleh menyewa mesin popcorn dan menggunakan beg pra-cetak sebagai bekas popcorn yang memaparkan nama dan logo perniagaan anda. Sertakan meja yang lengkap dengan bahan promosi tambahan. Aktiviti seperti ini dapat menerima waktu siaran radio percuma semasa anda menghantar pengumuman perkhidmatan awam yang berkaitan dengan urusan tersebut.

Jadikan ia Newsworthy

Apa-apa acara amal boleh menjadi berita baru, dan perniagaan anda boleh mendapat keuntungan daripada menghasilkan dan memasarkan perhimpunan seperti itu. Cuaca pada umumnya baik pada bulan Julai membolehkan perniagaan anda menaja pasar lambak percuma bagi mereka yang memerlukan. Sebagai contoh, sertakan dalam surat khabar usaha pemasaran anda dan pengumuman dalam talian yang meminta sumbangan pakaian dari masyarakat, menjemput penyertaan vendor tempatan lain. Anda boleh menyiapkan meja di luar perniagaan anda - atau di dalam jika bilik membenarkan - dan menjemput penduduk organisasi tempat tinggal atau organisasi anak yang kehilangan tempat tinggal untuk memilih pakaian yang mungkin mereka perlukan. Memasarkan perniagaan anda berkaitan dengan kejadian altruistik seperti ini dapat merangkumi jemputan ke media berita TV tempatan, dan juga wartawan akhbar.Anda juga boleh mempromosikan acara tersebut di laman web anda dan di kedai media sosial.