Perisian Penjejakan Inventori untuk Perniagaan Kecil

Perniagaan bergantung pada perisian pengurusan inventori untuk mengesan produk kerana ia diterima dari vendor sehingga mereka berada di tangan pelanggan. Pemantauan elektronik ini memberikan perincian inventori masa nyata bagi syarikat untuk memantau penjualan dan keuntungan dengan tepat. Perniagaan kecil boleh memilih dari program pengesanan inventori yang merupakan tambahan kepada perisian perakaunan yang popular, program berbayar sendiri atau aplikasi percuma.

Pro Kawalan Inventori Perniagaan Kecil

Pembuat Kawalan Inventori Perniagaan Kecil secara khusus mensasarkan perniagaan kecil yang perlu menguruskan inventori mereka. Perisian ini dijalankan pada komputer Windows XP, Windows Vista dan Windows 7. Syarikat boleh memasangnya di pelayan untuk akses berbilang pengguna. Ciri-ciri asas SBIC termasuk kemampuan untuk membuat entri dan mengesan produk dari saat mereka tiba, secara automatik mengemas kini kuantiti dengan pengimbas kod bar atau melalui entri manual. Anda boleh membuat nombor siri, pesanan pembelian, senarai pembungkusan, invois dan pelbagai jenis laporan. Pangkalan data perisian merangkumi perincian produk, perincian pelanggan, maklumat vendor, harga - dan ia mempunyai alat pengurusan pesanan pembelian. Anda boleh mengimport data dari Access, Excel, fail teks dan pangkalan data DBASE.

Persediaan Fishbowl

Perniagaan menggunakan Fishbowl Inventory sebagai tambahan perisian QuickBooks perakaunan yang popular untuk penjejakan inventori masa nyata. Sebagai aplikasi yang berdiri sendiri, ia menjejaki aset syarikat; tetapi apabila disatukan dengan QuickBooks, ia menyediakan ciri-ciri asas persediaan, serta pencetakan dan pengimbasan kod bar. Di samping itu, Fishbowl menawarkan sokongan pelbagai lokasi untuk gudang, nombor siri dan penjejakan lot, kebenaran barang kembali dan integrasi keranjang belanja. Anda boleh mengimport data dari fail CSV dan mengakses perisian dari jauh. Fishbowl berjalan pada komputer Windows, Mac dan Linux; Namun, pengguna Linux tidak dapat mengintegrasikan Fishbowl dengan QuickBooks.

Perisian Inventori ABC

ABC adalah pakej inventori percuma dengan antara muka yang menyerupai Microsoft Office. Ia mempunyai beberapa ciri inventori termasuk sokongan untuk kod bar, nombor siri, penyewaan inventori, pesanan pembelian, penjanaan laporan dan fungsi penjualan. Pengguna dapat mengeksport data sebagai spreadsheet, HTML, teks dan sebagai dokumen Microsoft Word. ABC berjalan di komputer Windows dan boleh dipasang di rangkaian untuk diakses oleh beberapa pengguna di lokasi yang berbeza. ABC juga menyokong pelbagai syarikat dan mata wang asing. Pengguna dapat memperluas fungsi program dengan tambahan untuk logistik gudang, label penghantaran dan pesanan kerja.

Aplikasi Mudah Alih

Beberapa program inventori yang direka khusus untuk telefon pintar dan tablet menyediakan banyak ciri asas program desktop. Stock Control adalah aplikasi iOS berbayar yang berjalan di iPhone dan iPad. Anda boleh menambah dan menjejaki item inventori pada peranti anda dan menambahkan beberapa kategori seperti nombor ID, harga, tarikh luput dan dimensi. Anda juga boleh melampirkan foto dan manual PDF ke item. Barcode & Inventory Pro adalah aplikasi berbayar untuk peranti Android yang juga menyediakan fungsi inventori asas, ditambah lampiran foto ke item dan mengimport spreadsheet. Goods Order Inventory adalah aplikasi percuma yang tersedia untuk peranti iOS, Android dan Blackberry. Ia merangkumi modul untuk inventori, penjualan dan laporan. Ia juga memiliki fungsi eksport yang mengirim pangkalan data inventori melalui e-mel.