Menghantar eCheck Dengan Buku Pantas

Sama ada anda menggunakan perkhidmatan pemprosesan cek elektronik yang berbeza atau menggunakan Intuit, QuickBooks membolehkan anda merakam dan memproses eChecks dan menghantar resit yang sesuai secara elektronik kepada pelanggan anda. Anda dapat memproses pembayaran semasa mempunyai pelanggan di telefon, atau meminta pelanggan mengisi kebenaran yang ditandatangani, yang membolehkan anda memproses pembayaran sekali atau pembayaran berulang. Anda juga boleh memproses pemeriksaan kertas secara elektronik.

Faedah eChecks

Pemeriksaan EC memerlukan kos yang lebih rendah, sehingga banyak institusi mengenakan anda lebih sedikit untuk memasukkannya ke dalam akaun anda. Selain wang yang anda simpan dalam memproses yuran, anda akan menerima dana lebih awal, membantu meningkatkan aliran tunai anda. Menyediakan lebih banyak pilihan pembayaran untuk pelanggan anda dapat meningkatkan penjualan. Mungkin anda tidak menerima cek kertas atau pemeriksaan luar negeri untuk membantu mencegah penipuan. Oleh kerana eCheck bersifat elektronik, mereka melindungi anda dengan lebih baik, menyedari pemeriksaan buruk hampir serta-merta. Menurut Fakta Intuit mengenai Pemeriksaan Elektronik, peraturan persekutuan menghendaki anda memberitahu pelanggan anda ketika menukar pemprosesan anda dari kertas ke eChecks. Anda juga harus memberikan versi notis tersebut.

Perkhidmatan Pemprosesan Pemeriksaan Elektronik

Intuit menawarkan perkhidmatan pemprosesan eCheck, tetapi ada juga yang lain dalam talian yang boleh anda pilih. Pilih syarikat yang mempunyai reputasi yang baik dan jadual yuran sesuai dengan perniagaan anda. Sekiranya anda memilih pemproses berasaskan Web, pastikan ia berfungsi pada sistem operasi komputer perniagaan anda dan juga penyemak imbas Web pilihan anda.

Kebenaran yang Ditandatangani

Keizinan yang ditandatangani membolehkan anda mempunyai pra-persetujuan pelanggan untuk memproses eCheck tanpa mempunyai pelanggan di telefon atau di hadapan anda. Anda boleh membuat borang atau surat anda sendiri menggunakan bahasa dari Sokongan QuickBooks. Pastikan anda mempunyai salinan surat yang ditandatangani di dalam fail anda dan bahawa anda mengikuti pembayaran yang dinyatakan di dalamnya, jadi jika timbul pertikaian dengan pelanggan, Anda dilindungi.

Merakam eChecks dengan QuickBooks

Dari laman utama, klik "Resit Jualan" jika anda menjual item tanpa invois atau klik "Terima Pembayaran" jika anda memproses eCheck terhadap invois. Isi semua bidang seperti biasa dan kemudian periksa eCheck di bawah Kaedah Pembayaran. Klik "Simpan dan Tutup." Sekiranya anda menggunakan perkhidmatan eCheck Intuit, log masuk ke laman web Pemprosesan Pembayaran Intuit. Di tetingkap "Transaksi eCheck Proses", masukkan nombor telefon, perutean dan nombor akaun pelanggan dan pilih jenis akaun. Tandai kotak yang menunjukkan bahawa anda mempunyai kebenaran yang ditandatangani dan klik butang "Kirim". Apabila dana masuk ke dalam akaun bank anda, pastikan anda melakukan deposit untuk eCheck ini.