Apakah Perbezaan Antara VoodooPad dan Evernote?

Evernote dan VoodooPad membolehkan anda mengumpulkan maklumat dan nota dengan cara yang cekap untuk rujukan di masa hadapan. VoodooPad hanya tersedia sebagai aplikasi Mac dan berdasarkan lebih banyak cara anda mengatur maklumat yang disimpan. Evernote melibatkan pelbagai aplikasi yang dihubungkan ke akaun dan memberikan sedikit penekanan pada pengumpulan maklumat.

Konsep Produk

Evernote dipasarkan sebagai cara untuk mengumpulkan maklumat, seperti foto, nota anda sendiri dan halaman Web yang disimpan ke dalam satu sumber yang mudah digunakan. Titik penjualan utamanya adalah luas sumber maklumat yang boleh anda gabungkan. VoodooPad dipasarkan sebagai wiki peribadi dan terutama tertumpu pada kandungan yang anda buat sendiri, seperti senarai tugas dan nota idea, walaupun ia dapat memasukkan dokumen lain, seperti resit atau pengaturan perjalanan. Titik jualan utamanya ialah anda dapat membuat pautan dalaman antara nota dan dokumen anda, menjadikannya lebih mudah untuk mengatur dan menyunting maklumat anda.

Julat Aplikasi

VoodooPad hanya tersedia untuk komputer Apple Mac dan memerlukan OS X 10.7. Anda boleh memuat turunnya dari laman web pembangun atau Mac App Store. Evernote tersedia untuk komputer Windows atau Mac, dan sebagai aplikasi mudah alih untuk Android, BlackBerry, iOS, OS Web dan Windows Phone.

Aplikasi Berkaitan

VoodooPad adalah aplikasi tunggal dan mandiri. Selain aplikasi Evernote utama, anda boleh mendapatkan beberapa aplikasi mudah alih, seperti Evernote Food dan Evernote Hello yang melakukan tugas tertentu, yang berintegrasi dengan akaun Evernote anda. Anda juga boleh mendapatkan pelanjutan Evernote Web Clipper (juga disebut plug-in atau add-on) untuk kebanyakan penyemak imbas utama. Pelanjutan itu membolehkan anda menambahkan halaman Web ke dokumen Evernote anda dengan satu klik.

Pilihan Harga

VoodooPad adalah produk berbayar yang anda beli dengan bayaran sekali sahaja. Anda boleh menggunakan versi percubaan percuma yang serupa dengan versi utama, kecuali bahawa ia membatasi anda untuk membuat 15 halaman. Evernote percuma untuk digunakan, tetapi anda boleh mendapatkan akaun premium yang membawa yuran langganan bulanan, dengan potongan untuk membayar setiap tahun. Edisi premium menambah ciri, seperti akses luar talian ke nota anda, kunci kod laluan ke perisian pada peranti mudah alih, dan fungsi carian.

Edisi Perniagaan

VoodooPad hanya mempunyai satu edisi: lesennya membolehkan satu pengguna menjalankannya di beberapa komputer atau beberapa pengguna untuk menjalankannya pada satu komputer, tetapi tidak membenarkan beberapa pengguna menjalankannya pada komputer yang berasingan. Selain edisi pengguna tunggal standardnya, Evernote menawarkan langganan perniagaan. Ini dikenakan setiap bulan, setiap pengguna Bayaran bagi setiap pengguna lebih tinggi daripada edisi premium biasa, tetapi langganan perniagaan membolehkan semua pengguna untuk menyelaraskan dan menyegerakkan kandungan.