Cara Menggunakan Dell Latitude

Garis komputer notebook Dell Latitude adalah alternatif yang kuat untuk desktop tradisional, dan boleh berguna bagi perniagaan yang ingin melepaskan pekerja dari meja mereka. Setiap model Latitud kaya dengan ciri-ciri yang dapat menambah pengalaman pengkomputeran. Menggunakan ciri-ciri ini pada Latitud berbeza sedikit dengan ciri yang sama pada jenis notebook yang lain.

1

Angkat skrin untuk mengakses sepenuhnya papan kekunci dan hidupkan kuasa sistem menggunakan butang kuasa yang terletak di sudut kanan atas bahagian atas unit di atas kekunci papan kekunci. Tunggu papan kekunci boot dan paparkan skrin desktop Windows.

2

Sesuaikan kecerahan layar jika diperlukan untuk melihat dengan jelas dengan menekan tombol kursor "Fn" dan "Atas" secara serentak untuk meningkatkan kecerahan atau "Fn-Down" untuk menurunkan kecerahan. Laraskan kelantangan komputer dengan tombol kelantangan berada di sebelah kiri butang kuasa, tepat di atas kekunci papan kekunci.

3

Sambungkan monitor luaran ke komputer menggunakan port video yang terletak di sebelah kiri pangkalan. Jenis port yang tersedia mungkin berbeza mengikut model Latitud anda. Gunakan kabel video yang serasi untuk memasangkan ke port untuk sambungan, pasangkan hujung kabel yang lain ke monitor anda. Hidupkan monitor, dan kemudian tekan "Fn-F8" untuk beralih dari paparan komputer riba ke paparan luaran.

4

Tukar antara aspek skrin lebar dan paparan standard dengan menekan "Fn-F7."

5

Tekan "Fn-Esc" untuk mengaktifkan pengurusan kuasa untuk Latitud. Masuk ke mod hibernasi untuk menangguhkan semua operasi komputer dengan menekan "Fn-F1." Mod yang digantung ini dapat diakhiri dengan menekan sebarang kekunci atau menggesek papan kekunci dengan jari.

6

Tekan suis wayarles di bahagian paling kiri panel depan sistem untuk menyambung ke rangkaian wayarles berhampiran. Sekiranya rangkaian tanpa wayar tidak tersedia, pasangkan kabel Ethernet yang disambungkan ke modem atau penghala rangkaian ke port Ethernet di sebelah kiri pangkalan sistem untuk menyambung ke LAN yang dikendalikan oleh penghala atau ke sumber Internet yang disediakan melalui modem.

7

Aktifkan sensor cahaya sekitar pada sistem anda dengan menekan "Fn-Left." ALS akan menggunakan cahaya di dalam ruangan untuk menyesuaikan layar, meningkatkan lampu latar dalam kondisi cahaya rendah dan menurunkannya dalam kondisi terang.