Cara Kreatif untuk Beriklan Melalui Telefon Bimbit

Sehingga Disember 2012, Projek Internet & American Life Pusat Penyelidikan Pew melaporkan bahawa 87 peratus orang dewasa Amerika mempunyai telefon bimbit. Sekiranya iklan mudah alih tidak termasuk dalam rencana pemasaran Anda, perniagaan kecil anda mungkin akan melihat segmen berpotensi menjana pendapatan. Menggunakan iklan kreatif untuk mensasarkan pengguna telefon bimbit dapat meningkatkan jenama syarikat anda dan membantu anda memperoleh pelanggan baru.

Pemesejan Teks

Pemesejan teks adalah salah satu aktiviti paling popular yang dilakukan di telefon bimbit. Pew melaporkan bahawa 80 peratus pengguna telefon bimbit mengirim dan menerima pesanan teks. Salah satu kelebihan membiarkan pengguna telefon bimbit memilih untuk menerima pesanan teks syarikat anda melalui perkhidmatan pesanan ringkas ialah mencegah spam. Kelebihan lain ialah pengguna telefon bimbit boleh menarik diri pada bila-bila masa. Contoh pesanan teks yang boleh anda hantar termasuk kupon diskaun, promosi dan penjualan khas, dan produk baru.

Pemasaran Kod QR

Kod respons pantas adalah kaedah kreatif lain untuk beriklan melalui telefon bimbit. Mereka murah dan mudah dibuat dengan penjana kod QR percuma yang tersedia dalam talian. Dalam kod bar, anda boleh memasukkan alamat laman web syarikat anda, nombor telefon, kad perniagaan maya atau pesanan teks kupon yang dapat diambil oleh pengguna telefon bimbit dengan pembaca kod bar mudah alih. Menurut Factbrowser.com, sebuah laman web agregasi penyelidikan dalam talian, 39 peratus pemilik telefon pintar yang telah mengimbas kod QR sama ada telah berkongsi maklumatnya dengan seseorang atau melakukan pembelian. Seiring dengan kesederhanaannya, kod QR boleh diletakkan di kad nama, kad pos, t-shirt dan bahan pemasaran anda yang lain.

Iklan Radio Dalam Talian

Iklan radio dalam talian adalah cara kreatif lain untuk beriklan melalui telefon bimbit. Menurut Pew, 29 peratus pengguna telefon bimbit mendengarkan perkhidmatan radio atau muzik dalam talian seperti Pandora atau Spotify. Dengan memanfaatkan perkhidmatan lokasi telefon bimbit, anda dapat memaparkan iklan syarikat anda kepada iklan di kawasan geografi anda.

Iklan Apl Mudah Alih

Menempatkan iklan dalam aplikasi adalah cara kreatif lain untuk beriklan di telefon bimbit. Pew menyatakan bahawa 43 peratus pengguna telefon bimbit memuat turun aplikasi. Iklan dalam aplikasi tidak mengganggu, dan pengguna telefon bimbit dapat menutupnya kapan saja. Seperti iklan radio dalam talian, anda boleh menargetkan pengguna telefon bimbit tersebut di dekat atau di kawasan geografi anda.