Cara Menghias Kedai Pengantin

Kedai pengantin yang cantik dapat memberi inspirasi dan mendorong pengantin wanita untuk berkhayal tentang perkahwinannya. Walaupun kedai pengantin mesti membawa pelbagai jenis barang yang sesuai dengan banyak gaya dan saiz, hiasan dari kedai inilah yang menarik perhatian dari jalan dan membuat pelanggan merasa diterima ketika mereka melihat dan mencuba pakaian. Dengan menggabungkan warna lembut, penampilan terbaru dan membuat suasana santai, pengantin dan tetamu mereka tidak akan kesulitan menghabiskan masa dan wang di kedai anda.

1

Cat dinding dan siling dengan warna yang menenangkan, padat, seperti krim atau kuning air sehingga gaun menjadi kemuncak kedai. Sekiranya anda ingin menggunakan kertas dinding, pilih cetakan bunga monokromatik, seperti bunga putih di atas latar belakang krim.

2

Gantungkan langsir sepanjang lantai di bahagian tepi tingkap dan tutup kelambu di bahagian atas. Jangan menyekat tingkap yang menunjukkan kepada orang yang lewat. Pilih warna pekat yang menyenangkan mata, seperti pastel, dan gunakan bahan yang sama ini untuk pintu bilik persalinan jika tidak menggunakan pintu yang kukuh.

3

Gantung candelier hiasan atau lampu bertekstur lembut dari siling atau gantung sconce di sepanjang dinding untuk menjadikan lampu utama kedai. Tambahkan lampu meja kecil di sekitar kawasan pertunjukan utama di mana rombongan pengantin perempuan boleh duduk semasa pengantin berubah.

4

Pasang cermin besar di bingkai hiasan emas atau kayu di atas ruang dinding terbuka untuk memberikan pemandangan penuh kepada pengantin wanita ketika dia mengenakan gaun. Letakkan cermin pada sudut, jika boleh, untuk memberikan pelbagai pandangan.

5

Isi ruang dinding kosong dengan rak kaca yang mempunyai tiara, kerudung dan garters, atau potong gantung, potret profesional pengantin masa lalu atau poster pengantin yang menampilkan pereka kegemaran. Jangan meletakkan barang-barang peribadi di dinding kerana kedai harus kelihatan mewah dan profesional.

6

Letakkan kerusi atau bangku berlapis berhampiran kawasan bilik persalinan. Tetapkan meja hujung kecil atau meja kopi bulat berhampiran kawasan tempat duduk. Gantungkan taplak meja di atas meja yang sesuai dengan langsir yang telah anda gantung di kedai untuk penampilan yang seragam.

7

Tetapkan pameran bunga palsu, sutera atau bunga asli di seluruh kedai, seperti di meja, di kaunter pembayaran utama anda atau berhampiran bilik persalinan. Bunga akan melembutkan kawasan kedai dan memberikan warna-warna cerah untuk membandingkan cahaya dinding dan langsir anda.

8

Paparkan gaun yang anda mahukan pengantin baru ketika mereka memakai manekin berhampiran pusat kedai, di tepi tingkap jalan atau di bilik persalinan. Manekin kain atau kayu menambah rasa hangat semasa menggunakan manekin logam akan mewujudkan penampilan moden pada gaun. Tukar paparan ini secara berkala untuk menjaga minat di kedai pengantin.