Cara Membaiki PDF Dalam Talian

Terdapat banyak cara dokumen Portable Document Format (PDF) menjadi rosak. Anda boleh kehilangan objek media, pautan yang rosak dalam fail, aliran kandungan yang rosak atau bahagian jadual rujukan yang hilang. Anda boleh menggunakan alat dalam talian untuk memperbaiki fail PDF, tetapi Adobe mengesyorkan untuk mencuba membuka fail di penyemak imbas anda sebelum mencuba pembaikan untuk melihat apakah pelayan menyebabkan masalah dan bukannya fail. Anda juga harus memeriksa paparan anda dengan membuka fail PDF yang lain, mengemas kini salinan Adobe Reader anda atau memuat turun fail itu sekali lagi.

Pemeriksaan Pelayan

1

Buka penyemak imbas Web kegemaran anda dan klik "Fail" dari bar alat.

2

Klik "Buka" dan kemudian klik "Browse" untuk mencari fail PDF pada cakera keras anda. Pilih "Semua Fail" dari menu drop-down Files dan pilih "Nama Fail PDF" dari fail yang anda rasa sudah rosak.

3

Klik "Buka" dan kemudian klik "OK." Sekiranya fail dibuka, pelayan adalah masalahnya, bukan failnya. Sekiranya anda mendapat mesej ralat, anda boleh mencuba membaiki fail tersebut.

Betulkan Fail PDF

1

Navigasi ke Memperbaiki Fail PDF dan klik "Browse" untuk mencari fail di cakera keras anda. Laman web ini melakukan perkhidmatan percuma dan berdasarkan yuran bergantung pada jumlah rasuah yang terdapat dalam fail.

2

Klik "Nama Fail" dan pilih "Buka."

3

Klik butang "Muat Naik dan Perbaikan Selamat". Fail dimuat naik ke pelayan dan failnya diperbaiki. Anda boleh memuat turun salinan demonstrasi fail tetap atau menunggu untuk memuat turun fail pada tarikh yang tertera di laman web ini (kira-kira dua minggu). Pilihan lain adalah membayar fail yang diperbaiki dan mendapatkan fail dengan serta-merta.

PDF-Dalam Talian

1

Arahkan penyemak imbas anda ke PDF-Online dan klik butang "Browse". Navigasi cakera keras anda dan klik pada "Nama Fail" PDF dan kemudian klik "Buka." Klik "Muatkan PDF."

2

Pilih pilihan untuk memperbaiki fail. Anda boleh meminta laman web menganalisis fail, memulihkan jadual atau halaman rujukan, membina semula aliran kandungan atau fon.

3

Klik "Jalankan" untuk meminta laman web memperbaiki fail. Anda pada awalnya boleh meminta laman web membaiki fail dalam mod penilaian. Sekiranya fail berjaya diperbaiki, anda mempunyai pilihan untuk menyimpan fail dengan tanda air di atasnya atau membeli fail tersebut.