Undang-undang Mesin Kad Kredit

Pengimbas kad kredit mengendalikan maklumat yang, di tangan yang salah, membuat anda terdedah kepada pencurian identiti atau penipuan kredit. Akta Transaksi Kredit Adil dan Akurat persekutuan 2003 menetapkan peraturan bagaimana pengimbas memperlakukan nombor anda untuk melindungi anda dengan lebih baik. Selain undang-undang, pedagang juga harus mengikuti panduan dari Majlis Piawaian Keselamatan Industri Kad Pembayaran, sebuah kumpulan yang dianjurkan oleh syarikat kad kredit utama untuk meningkatkan keamanan.

Maklumat Kad Kredit

Pada hari-hari ketika slip kad kredit dan resit kedai mencetak nombor kad kredit lengkap pelanggan, mereka adalah alat yang berharga untuk penipuan kredit. FACTA mewajibkan slip kad kredit dan kad debit hanya merangkumi lima digit terakhir nombor anda dan tiada tarikh luput. Akan tetapi, undang-undang ini tidak berlaku untuk resit tulisan tangan atau catatan perniagaan. Majlis PCI mengenakan syarat tambahan, bahawa tetingkap pada pengimbas kad tidak menjadikan nombor penuh kelihatan.

PCI

Majlis PCI mengenakan peraturan tambahan pada pedagang yang ingin terus menerima MasterCard, Visa atau Discover. Pada tahun 2008, PCI melarang penggunaan sistem penyulitan Privasi Wired Equivalent. Beberapa pengimbas menggunakan WEP untuk mengenkripsi data anda semasa menghantarnya untuk pengesahan, tetapi WEP menggunakan sistem yang lemah dan mudah diretas untuk penyulitan. Mulai tahun 2009, PCI memutuskan, pedagang mesti menggunakan pengimbas kad dengan tahap penyulitan yang lebih selamat daripada tawaran WEP.

Boston

Undang-undang mengenai mesin kad kredit tidak selalu berkaitan dengan keselamatan. Kota Boston, misalnya, mempunyai undang-undang yang berlaku bahawa semua pemandu teksi di bandar ini mempunyai alat pengimbas kad untuk menerima pembayaran kad kredit. Untuk mengelakkan pemandu menipu - yang menjimatkan kos pemprosesan pada kad - pengimbas memaut ke meter tambang; jika pengimbas turun, meter tidak akan berfungsi. Cabbies mengajukan tuntutan ke bandar pada tahun 2010, mengeluh bahawa jika mereka tidak dapat segera memperbaiki mesin pengimbas yang rusak, itu dapat menghabiskan beberapa hari pendapatan mereka.

Penalti

Pedagang yang enggan mematuhi peraturan pengimbas membayar harga untuknya. Di bawah Akta Transaksi Kredit yang Adil dan Tepat, jika mesin kad kredit pedagang mencetak slip dengan nombor lengkap dan tarikh luput, Suruhanjaya Perdagangan Adil persekutuan boleh memukul mereka dengan denda dan perintah. FACTA juga membolehkan pengguna kad kredit menuntut untuk menuntut ganti rugi yang mereka alami. PCI tidak melaksanakan peraturannya, tetapi syarikat kad utama yang membuatnya dapat menghukum pedagang yang tidak menerima panduan mereka.