Bagaimana Saya Mendapat Insurans untuk Acara Satu Hari?

Terdapat banyak risiko yang terlibat dengan menjalankan perniagaan kecil. Anda boleh melindungi beberapa risiko ini dengan membawa tahap insurans perniagaan yang betul. Sudah tentu, terdapat pelbagai produk insurans yang memberikan tahap perlindungan yang berlainan untuk pelbagai jenis kejadian, termasuk kerosakan harta benda, tanggungjawab, pampasan pekerja, pekerja utama dan lain-lain yang dapat digabungkan menjadi polisi pemilik perniagaan. Walaupun anda mempunyai rancangan insurans perniagaan yang luas, polisi anda mungkin tidak memberikan perlindungan untuk acara khas. Sekiranya anda menghasilkan acara khas satu hari, anda mungkin perlu membeli polisi insurans acara tambahan.

Acara

Anda boleh membeli insurans acara untuk pelbagai acara, termasuk festival, konsert, pameran vendor, pameran perdagangan, acara sukan, pertunjukan seni, persidangan, seminar, pesta pekerja, perkahwinan dan hampir semua jenis acara lain. Banyak tempat meminta anda memberikan bukti tahap minimum insurans acara semasa anda menempah tempat untuk acara anda. Anda mungkin perlu membeli insurans acara tambahan walaupun anda mengadakan acara sehari khas di kemudahan anda sendiri, kerana aktiviti ini mungkin tidak dilindungi oleh polisi insurans perniagaan semasa anda.

Bandingkan Liputan

Insurans acara serupa dengan jenis insurans lain kerana ia adalah industri yang sangat kompetitif. Harga boleh berbeza-beza dari penyedia ke pembekal. Belanja di sekitar untuk mencari kombinasi harga dan liputan terbaik sebelum membeli liputan untuk acara sehari. Oleh kerana anda sudah mempunyai hubungan dengan penyedia insurans semasa anda, adalah idea yang baik untuk memulakan carian di sana, tetapi jangan takut untuk mencari di tempat lain. Tidak setiap syarikat insurans menyediakan insurans acara, dan syarikat yang mengkhususkan diri dalam insurans acara dapat menawarkan lebih banyak produk yang dapat disesuaikan dengan jenis acara Anda. Berunding dengan tempat dan meminta rujukan dari orang lain yang telah menghasilkan acara serupa untuk mencari syarikat insurans yang berkelayakan.

Kualiti Insurans

Petikan yang bagus tidak semestinya menunjukkan dasar terbaik. Sebelum anda menandatangani garis putus-putus, periksa kekuatan dan kestabilan kewangan syarikat penerbit. Hubungi syarikat penarafan bebas, seperti AM Best atau Standard and Poor's, untuk menentukan sama ada syarikat insurans itu mampu memenuhi tanggungjawab kontrak dan polisi insurans berterusan.

Memohon Perlindungan

Hubungi syarikat penerbit untuk mengetahui seberapa jauh sebelum acara sehari anda perlu memohon liputan. Banyak syarikat insurans akan membolehkan anda memohon perlindungan melalui telefon atau dalam talian. Anda perlu memberikan beberapa maklumat asas, seperti nama syarikat dan maklumat hubungan anda. Anda juga perlu memberikan maklumat khusus acara termasuk tarikh dan tempat acara, maklumat tempat, jangkaan kehadiran, sejarah peristiwa sebelumnya, dan jenis dan jumlah liputan yang diinginkan. Polisi acara anda biasanya dikeluarkan setelah anda membayar premium yang diperlukan.