Strategi Perundingan Kewangan

Strategi perundingan kewangan seperti meningkatkan modal, mengurangkan perbelanjaan, francais dan perancangan cukai bermanfaat bagi syarikat kecil. Namun, sebilangan pemilik perniagaan membuat kesilapan kerana berusaha melakukan semua ini sendiri untuk memenuhi keperluan syarikat mereka. Mengupah perunding kewangan profesional untuk membincangkan tujuan dan strategi keseluruhan perniagaan anda akan memastikan bahawa anda mempunyai rancangan yang kukuh yang sesuai dengan visi jangka panjang anda untuk syarikat tersebut.

Meningkatkan Modal

Strategi meningkatkan modal untuk perniagaan kecil termasuk membuat koperasi, pra-penjualan di laman web media sosial, "crowdfunding" dan menggunakan modal teroka. Perunding kewangan profesional akan bekerjasama dengan anda sebagai pemilik atau pengusaha perniagaan kecil untuk menentukan apa keperluan modal permulaan atau pengembangan anda, dan strategi mana yang sesuai dengan matlamat anda.

Francais

Membeli atau mengembangkan francais adalah salah satu strategi yang digunakan oleh pemilik perniagaan kecil. Sekiranya anda mempertimbangkan strategi ini, ada firma perunding kewangan yang pakar dalam francais. Firma-firma ini akan membantu anda mengenal pasti jenis perniagaan yang paling sesuai dengan matlamat anda, membantu dalam meneliti francaisor, mengesyorkan kaedah mendapatkan pembiayaan dan memberikan rundingan berterusan setelah anda membuka perniagaan.

Pengurangan perbelanjaan

Keuntungan perniagaan ditentukan dengan mengurangkan perbelanjaan dari pendapatan. Sebagai separuh daripada persamaan keuntungan, pengurangan perbelanjaan adalah strategi perundingan kewangan yang penting. Untuk membuat strategi pengurangan perbelanjaan, perunding kewangan akan menganalisis proses perniagaan anda, amalan perolehan dan bidang perbelanjaan lain untuk menentukan di mana penambahbaikan dapat dilakukan. Analisis ini dapat mengenal pasti peluang untuk mengurangkan perbelanjaan satu kali atau perbelanjaan berterusan. Setelah strategi dilaksanakan, syarikat perunding kewangan bahkan dapat mencari jalan untuk anda meningkatkan pendapatan perniagaan anda.

Perancangan Cukai

Strategi cukai adalah salah satu alat kewangan paling berharga yang dapat dimiliki oleh perniagaan kecil. Sebuah firma perunding kewangan yang pakar dalam strategi cukai akan memberi anda cadangan bagaimana memaksimumkan penjimatan cukai anda. Strategi mungkin termasuk menyiapkan rancangan kesihatan pekerja, memberikan sumbangan yang lebih besar kepada rancangan IRA atau syarikat 401 (k) anda, mengenal pasti pemotongan dan mengesan perbelanjaan.