Cara Menubuhkan Perniagaan Castle Jumping

Membuka lompat istana, rumah bouncing atau perniagaan pantulan bulan sangat sesuai bagi mereka yang suka berada di sekitar keluarga bahagia. Perniagaan kastil lompat anda boleh mengambil pelbagai bentuk, bergantung pada bagaimana anda ingin menjalankan perniagaan anda. Anda mungkin ingin menjalankan syarikat penyewaan untuk ulang tahun dan acara korporat, menyewa ruang di pameran atau pasar lambak dan mengenakan bayaran masuk, menyewa ruang runcit sebagai taman hiburan dalaman tetap atau menggabungkan ketiga-tiganya.

1

Daftarkan perniagaan anda ke negeri anda. Perniagaan kembung, seperti operasi hiburan lain, mesti mematuhi peraturan dan undang-undang keselamatan negeri dan tempatan yang berkaitan dengan peralatan menunggang dan pengendara menunggang. Suruhanjaya Keselamatan Produk Pengguna AS menyimpan senarai terkini setiap agensi negeri yang mengawasi perjalanan hiburan.

2

Beli rumah melambung kembung. Pilih beberapa jenis, seperti rumah bouncing lurus, istana dengan gelongsor dan kursus halangan. Berapa banyak yang anda beli pada awalnya ditentukan oleh berapa banyak pembiayaan yang anda ada. Kos insurans ditentukan oleh jumlah rumah bouncing yang anda miliki dan berapa kerap mereka disewa, menurut BounceHouseInfo.com. Memiliki terlalu banyak rumah bouncing di muka boleh menjadikan overhead anda terlalu mahal.

3

Pasarkan perkhidmatan anda dengan mengiklankan di akhbar tempatan, halaman kuning dan membuat kehadiran dalam talian. Sewa ruang di pasar lambak dan pameran. Anda boleh menjana wang dengan mengenakan yuran masuk dan menggunakan peluang ini untuk menempah sewaan pesta peribadi.

4

Sediakan talian telefon dan akaun e-mel yang berasingan untuk terus berhubung dengan pelanggan. Kalendar pejabat membolehkan anda menjejaki penyewaan dan tempahan.

5

Melatih pekerja dengan program latihan yang diiktiraf. Keselamatan adalah perhatian utama dalam industri hiburan. Walaupun rumah bouncing kelihatan cukup tidak bersalah, risiko kecederaan sangat besar. Bahagian yang koyak, serta pemasangan yang tidak betul, dapat menyebabkan seseorang terluka, yang dapat diikuti dengan tuntutan insurans atau tuntutan hukum terhadap perusahaan Anda. Rujuk kepada Organisasi Latihan Pengendali Tiup Selamat untuk mendapatkan maklumat mengenai mendapat potongan insurans apabila anda dan pekerja anda menyelesaikan program latihan yang diakreditasi.