Cara Memindahkan Langganan PayPal ke Akaun Pedagang

Sekiranya anda mempunyai akaun PayPal peribadi, anda boleh menaik taraf akaun anda ke akaun pedagang untuk menerima ciri tambahan. Terdapat dua pilihan peningkatan: perdana dan perniagaan. Jenis akaun utama memperluas fungsi platform untuk memasukkan Keranjang Belanja PayPal dan fungsi untuk menerima semua jenis pembayaran. Jenis akaun perniagaan merangkumi semua faedah akaun utama, bersama dengan pelaporan perniagaan dan alat kewangan tambahan. Akaun perniagaan juga memaparkan nama perniagaan dan bukannya nama pemegang akaun untuk transaksi. Akaun perniagaan PayPal juga menyediakan akaun pedagang kepada pemilik akaun.

1

Log masuk ke akaun PayPal anda. Anda melihat mesej selamat datang bersama dengan nama anda di bawah tab Akaun. Di bawah nama anda, anda akan melihat label Jenis Akaun, bersama dengan jenis akaun Paypal anda.

2

Klik pautan "Naik taraf" di sebelah teks "Jenis Akaun: Peribadi" untuk membuka halaman "Tingkatkan Akaun Anda".

3

Klik butang "Tingkatkan Sekarang".

4

Klik butang radio di sebelah pilihan Akaun Perniagaan. Klik pautan "Lihat Perjanjian Pengguna" untuk meninjau syarat perkhidmatan. Klik "Teruskan."

5

Klik kotak drop-down "Pilih Jenis Perniagaan", dan kemudian klik jenis struktur perniagaan. Sebagai contoh, jika perniagaan anda adalah hak milik tunggal, klik pilihan "Pemilikan Tunggal". Klik butang "Teruskan".

6

Taipkan nama perniagaan anda ke dalam kotak input "Perniagaan atau Perkhidmatan Dalam Talian Anda". Masukkan bulan dan hari perniagaan dibentuk di kotak input "Tarikh Perniagaan Anda Ditubuhkan". Ketik URL ke perniagaan dalam talian anda di kotak input "URL Laman Web".

7

Pilih kategori dan subkategori perniagaan dari kotak lungsur masing-masing. Pilih anggaran ukuran urus niaga dan pendapatan tahunan antara kotak lungsur masing-masing. Pilih peratusan pendapatan tahunan perniagaan anda yang dijangkakan dari penjualan dalam talian.

8

Klik kotak drop-down "Adakah Anda Jual di eBay" dan klik "Ya" atau "Tidak." Ketik alamat e-mel dan nombor telefon anda ke dalam kotak input masing-masing, dan kemudian klik "Teruskan."

9

Klik butang radio di sebelah jenis akaun perniagaan. Pilihan adalah Standard, Advanced dan Pro. Akaun standard tersedia secara percuma. Jenis akaun standard berharga $ 5 sebulan. Jenis akaun pro tersedia dengan harga $ 30 sebulan. Klik butang "Naik taraf".