Nilai Iklan Pra-Roll

Pemasar selalu mencari cara baru untuk menjangkau pengguna. Ini membawa kepada trend termasuk pemasaran masuk, pemasaran kandungan dan pemasaran sosial, antara lain. Tetapi walaupun kaedah pemasaran yang lebih inovatif ini ada, syarikat masih bergantung pada iklan pra-putar - iklan yang menjengkelkan yang terpaksa anda tonton sebelum masuk ke video yang anda klik untuk melihatnya. Walaupun meletihkan, pra-gulungan mempunyai beberapa nilai.

Membangun Kesedaran Jenama

Sekiranya pengguna tidak mengetahui bahawa anda ada, kemungkinan mereka akan melabur dalam produk anda tidak akan ada. Dan sementara kira-kira 16 peratus penonton mengklik, 84 peratus masih menonton iklan pra-putaran penuh sebelum video yang dimaksudkan, kata kajian oleh TubeMogul, sebuah firma analisis video dalam talian. Itu banyak orang yang terdedah kepada barang-barang anda. Pendedahan ini membantu membina kesedaran jenama dan kesedaran jenama menjadikan produk yang tidak jelas menjadi pilihan yang sesuai untuk pembelian.

Tingkatkan Kadar Klik Melalui

Salah satu cara pemasar mengukur kejayaan - atau kegagalan, dalam hal ini - iklan dalam talian adalah kadar klik-tayang. Kadar yang tinggi sering kali bermaksud iklan berprestasi baik dan orang menganggap kandungannya relevan atau bermanfaat. Menurut kajian BBE, sebuah syarikat video Web, iklan pra-putar adalah lapan hingga 25 kali lebih berkesan daripada iklan dalam sepanduk. Pra-roll mempunyai kadar klik-tayang yang lebih tinggi. Sudah tentu, kadar klik-tayang yang tinggi tidak semestinya bermaksud kadar penukaran yang tinggi, di mana anda mengambil rata-rata pengguna dan mengubahnya menjadi pelanggan sebenar. Tetapi minatnya ada, jadi sekarang sampai ke halaman destinasi untuk ditukarkan.

Sasarkan Penonton Khusus

Seperti kebanyakan iklan dalam talian, pre-roll mensasarkan khalayak tertentu. Algoritma digunakan untuk mengenal pasti video yang relevan dengan barang anda, dan pra-putaran anda ditunjukkan sebelum video yang sesuai dengan parameter. Walau bagaimanapun, teknologi yang lebih baru membolehkan pemasar untuk meletakkan pilihan yang lebih disasarkan, sehingga memilih lokasi demografi dan geografi untuk iklan tersebut. Mereka juga menggunakan tetapan opt-in, di mana pengguna dapat memilih salah satu dari tiga pre-roll untuk dilihat. Sekarang, dolar iklan anda hanya ditujukan kepada orang yang mungkin berada di pasaran untuk produk anda.

Kurang Bising

Dalam pemasaran, anda banyak mendengar tentang kebisingan. Apabila saluran pemasaran agak bising, ini bermaksud anda melihat pesanan pesanan yang tinggi dihantar dalam satu masa. Ini menyukarkan satu mesej untuk menonjol daripada yang lain. Dengan pra-putar, anda adalah satu-satunya mesej yang diperlihatkan oleh penonton, jadi hampir tidak ada suara selain suara yang dibuat oleh mesej anda. Lebih kurang bising daripada TV, kerana iklan disusun satu demi satu semasa rehat komersial.