Cara Melaraskan Zum pada Projektor NEC

Fungsi zoom pada projektor NEC mengawal ukuran gambar. Ukuran gambar pepenjuru boleh berbeza dari 20 inci hingga 300 inci, bergantung pada jarak projektor dari skrin. Fokus berubah apabila anda mengubah ukuran gambar, jadi cara terbaik untuk mendapatkan gambar yang baik adalah menyesuaikan zoom terlebih dahulu. Setelah skrin pada ukuran yang tepat, atur fokus sehingga gambar jelas.

1

Sambungkan sumber audio / video ke port di bahagian belakang projektor.

2

Hidupkan projektor, dan sesuaikan dengan ketinggian yang betul. Angkat hujung depan projektor, dan tahan butang pelepasan kaki condong di bahagian depan bawah. Kaki yang dimuatkan pada musim bunga akan keluar dari soket. Turunkan bahagian depan ke ketinggian yang betul, dan lepaskan butang untuk menguncinya di tempatnya.

3

Ratakan projektor dengan memutar kaki belakang. Memusingkannya mengikut arah jam menaikkan hujung belakang projektor. Memusingkannya mengikut arah jam menurunkannya. Sekiranya anda mengangkat salah satu kaki belakang terlalu banyak, kaki mungkin keluar dari soket.

4

Gerakkan tuas zoom ke atas lensa untuk menjadikan gambar lebih besar atau lebih kecil. Pusing tuas ke kiri untuk meningkatkan ukuran gambar. Pusing ke kanan untuk mengurangkan gambar. Beberapa model mempunyai sepasang butang zoom dan bukannya tuas.

5

Putar cincin fokus di hadapan tuas atau butang sehingga gambar menjadi jelas.