Adakah Saya Akan Kehilangan Kegemaran Saya Sekiranya Meningkatkan Internet Explorer saya?

Walaupun Microsoft telah merancang Internet Explorer untuk memperlihatkan kegemaran anda yang ada dengan lancar setiap kali anda beralih ke versi yang lebih baru, kehilangan dan kesalahan data dapat berlaku semasa peningkatan. Untuk itu, anda harus selalu menyandarkan kegemaran anda ke peranti storan luaran sebelum menaik taraf IE. Sekiranya masalah berlaku, dan anda tidak melihat sebahagian atau semua kegemaran anda, anda boleh mengimportnya dari sandaran.

Perlindungan Penanda Buku

Microsoft menyediakan dalam Internet Explorer semua yang anda perlukan untuk membuat sandaran dan memulihkan kegemaran anda melalui tetingkap Tetapan Import / Eksportnya. Anda mengakses tetingkap ini dari bar sisi kegemaran atau menu Fail. Klik ikon bintang dan kemudian klik anak panah ke bawah "Tambahkan ke Favorit", atau klik pilihan "File" pada bar Menu, dan kemudian pilih "Import dan Export" pada menu drop-down.

Mengeksport dan Mengimport

Tetingkap Tetapan Import / Eksport menawarkan arahan pada langkah demi langkah untuk mencari dan mengeksport folder Favorites sebagai fail bernama "bookmark." Pada layar pertama, pilih "Eksport" dan klik "Next" untuk memulakan proses. Setelah menyimpan fail, anda memulihkannya apabila perlu dengan menggunakan tetingkap yang sama dan bermula dengan pilihan "Import".

Perkara yang Perlu Diingat

Sekiranya anda lebih suka menyimpan fail dengan nama lain, edit bidang "Nama Fail" ketika anda berada di layar Pilih Fail Penanda halaman sebelum anda mengklik "Simpan."

Penafian Versi

Maklumat dalam artikel ini berlaku untuk Internet Explorer 11, mulai Februari 2014. Maklumat ini mungkin sedikit berbeza dengan versi atau produk lain.