Cara Mengubah Penyedia Perkhidmatan Internet Korporat

Tukar penyedia perkhidmatan Internet korporat untuk mula menggunakan syarikat Internet lain untuk perkhidmatan Internet. Walaupun proses mengubah perkhidmatan itu sendiri hanya melibatkan komunikasi langsung dengan penyedia telekomunikasi, melaksanakan perkhidmatan baru di seluruh syarikat anda melibatkan lebih banyak kerja kaki, seperti memesan dan memasang router dan modem tanpa wayar baru.

1

Dapatkan kebenaran untuk menukar penyedia dari orang di syarikat yang bertanggungjawab untuk komunikasi. Tanyakan kepadanya maklumat akaun syarikat anda dengan penyedia perkhidmatan Internet yang ada.

2

Panggil pertemuan dengan anggota pasukan yang bertanggungjawab dalam komunikasi sekiranya orang di ketua jabatan belum memilih satu penyedia perkhidmatan Internet. Timbang semua pilihan berpotensi anda dan pilih yang memberi anda kelajuan sambungan terpantas dan peruntukan data bulanan terbesar dengan harga terbaik.

3

Hubungi pembekal perkhidmatan Internet yang ada dan sediakan tarikh pembatalan perkhidmatan. Tidak mempunyai rakan sekutu membatalkan perkhidmatan dari ISP lama anda sebelum anda berpeluang menyediakan perkhidmatan baru - jika tidak, keseluruhan syarikat anda dibiarkan tanpa perkhidmatan Internet. Perlu diingat jangka masa yang diperlukan untuk menukar router dan modem tanpa wayar yang ada dengan yang baru.

4

Hubungi penyedia perkhidmatan Internet yang baru untuk menyediakan perkhidmatan pada atau sebelum tarikh pembatalan untuk perkhidmatan anda yang ada. Berikan penyedia baru maklumat pembayaran syarikat anda, serta maklumat hubungan bagi mana-mana orang selain anda yang mungkin perlu dihubungi oleh ISP baru.

5

Minta pekerja yang sesuai memasang modem dan penghala wayarles baru sebelum tarikh mula perkhidmatan, lebih baik semalaman ketika tidak ada yang menggunakan komputer. Pada masa yang sama, menyebarkan maklumat di kalangan pekerja jika ISP yang berubah mempengaruhi operasi harian mereka, seperti nama rangkaian baru yang perlu mereka sambungkan atau kata laluan baru yang perlu mereka masukkan.