Cara Menghilangkan Vokal Menggunakan Potongan Akhir

Perisian penyuntingan video Final Cut Pro Apple membolehkan pengguna menangkap dan mengimport fail video dan audio, kemudian menggabungkan, bertindih dan menyunting klip menjadi video yang kelihatan profesional. Semasa menggunakan pengalihan suara atau cuba mengurangkan kebisingan sekitar dalam klip video, mungkin perlu mengeluarkan vokal dari trek audio anda. Alat garis masa Final Cut membolehkan pengguna membungkam atau membuang trek audio sepenuhnya dari video.

1

Buka video anda dengan mengklik "Fail" dan "Buka" untuk projek Final Cut yang ada. Klik "Fail" dan "Import", kemudian klik "Fail" untuk mengimport fail video. Klik "Fail" dan "Log dan Tangkap" atau "Log dan Pindahkan" untuk mengimport video terus dari kamera anda. Perhatikan bahawa jika anda memilih untuk tidak mengimport bahagian audio fail sama sekali, anda boleh memilih pilihan tersebut di tab Log dan Transfer window Settings Settings

2

Klik dan seret klip dari tab Projek di tetingkap Penyemak Imbas ke tetingkap Kanvas. Lepaskan tetikus di atas "Sisipkan" untuk menambahkan video ke garis masa.

3

Klik bulatan hijau kecil di sebelah kiri "A1" atau "A2" pada garis masa untuk mematikan audio stereo kiri atau kanan jika vokal terletak hanya pada satu trek dan audio yang diinginkan ada di trek kedua.

4

Klik klip audio pada garis masa, berlabel "A1" untuk mono atau "A1" dan "A2" untuk stereo, kemudian tekan kekunci hapus untuk mengeluarkan semua audio.