Bagaimana Menjadi Penjual Terbaik eBay

Penjual bertaraf tinggi di eBay menerima pelbagai faedah termasuk potongan harga dan potongan harga tertentu. Apabila anda menjadi penjual dengan nilai tertinggi, anda juga akan menerima lencana di setiap halaman item anda untuk menunjukkan kepada bakal pembeli bahawa anda telah memperoleh status ini. Program ini tidak sama dengan program PowerSeller eBay. Walau bagaimanapun, anda mesti menjadi PowerSeller sebelum anda menjadi penjual dengan nilai tertinggi.

1

Selenggara akaun eBay sekurang-kurangnya 90 hari. Anda tidak boleh menjadi Penjual Kuasa sebelum ini.

2

Jual sekurang-kurangnya 100 item di eBay kepada pembeli di Amerika Syarikat. Item ini mestilah bernilai sekurang-kurangnya $ 3,000.

3

Pastikan maklum balas positif anda melebihi 98 peratus. Untuk melakukannya, anda mesti memastikan pelanggan anda gembira setiap langkah. Huraikan setiap item yang anda senaraikan secara menyeluruh dan tepat; jangan mendakwa bahawa pasu dalam keadaan sempurna jika mempunyai cip kecil, misalnya. Balas pertanyaan dengan segera, dan berikan maklumat atau gambar tambahan jika calon pembeli memintanya. Hantarkan barang yang anda jual dengan segera. Sekiranya berlaku malang bahawa item rosak dalam surat atau pelanggan tidak berpuas hati, segera berusaha menyelesaikan masalah dengan mengembalikan wang pelanggan anda atau mengganti barang tersebut. Bertujuan untuk melebihi daripada memenuhi harapan pelanggan anda untuk membantu meninggalkan mereka dengan kesan positif.

4

Kekalkan skor penilaian penjual terperinci yang tinggi. Sekiranya anda menerima lebih daripada dua penilaian 2 atau 1 dalam mana-mana kategori dalam tempoh 12 bulan (tiga bulan jika anda telah menjual 400 item dalam tempoh bulan tersebut), anda tidak layak menjadi penjual dengan nilai tertinggi. Sekiranya anda mempunyai lebih daripada 400 jualan, anda boleh memperoleh hingga tiga dari peringkat rendah ini. Terlepas dari jumlah penilaian rendah yang anda miliki, mereka tidak boleh melebihi setengah peratus daripada jumlah penilaian anda dalam kategori mana pun. Peringkat keseluruhan anda mestilah sekurang-kurangnya 4.6 dalam setiap kategori.

5

Jangan membuka lebih daripada dua kes Perlindungan Pembeli eBay terhadap anda dalam tempoh 12 bulan yang lalu (tiga bulan sekiranya anda telah menjual lebih dari 400 item selama bulan-bulan tersebut). Kes-kes ini tidak boleh melebihi setengah peratus dari jumlah penjualan anda. Tidak lebih dari 0.30 peratus daripada jumlah transaksi penjualan anda boleh mengakibatkan kes Perlindungan Pembeli eBay yang tidak dapat anda selesaikan.