Cara Memaparkan Jeans di Kedai Runcit

Pada asalnya dirancang pada abad ke-19 untuk digunakan oleh peniaga dan pelombong, seluar jeans telah menjadi ruji pakaian biasa yang dipakai secara santai dan profesional oleh orang-orang di seluruh dunia. Kaedah pemilik perniagaan kecil untuk menjual seluar jeans boleh mempengaruhi garis bawahnya dengan ketara kerana seluar jeans sering menjadi pintu masuk untuk pembelian pakaian lain. Walaupun anda boleh memaparkan seluar jeans dengan cara yang dapat dibayangkan, kaedah paparan tertentu menarik perhatian dan meningkatkan lalu lintas, penjualan dan perniagaan berulang.

1

Lihat susun atur kedai anda dan pilih kawasan untuk memaparkan seluar jeans seperti lorong, penutup hujung, jalan kaki yang luas, tingkap dan rak pakaian.

2

Sediakan lekapan paparan. Di sepanjang dinding atau lorong, anda boleh memasang rak pada pendakap, unit rak dinding seperti rak gondola atau rak kubus grid, dan batang gantung. Di kawasan jalan masuk dan tingkap, jika boleh, pasang meja bersarang yang disusun dalam tingkatan atau meja berjenjang, rak pakaian pegun bebas dan rak pakaian mudah alih pada kastor.

3

Paparkan seluar jeans di penyangkut di dinding atau batang rak pakaian. Gantungkan seluar jeans yang belum dibuka dengan memotong setiap pasang ke gantungan dengan pinggang mereka kira-kira satu inci dari sisi. Gantung seluar jeans yang dilipat memanjang dengan klip atau penyangkut. Untuk melipat seluar jeans memanjang, letakkan setiap pasangan menghadap ke atas di atas meja dan lipat sebelah kiri seluar jeans di sebelah kanan dengan poket belakang menghadap ke luar. Apabila anda selesai, klip setiap pasangan ke penyangkut di bahagian kaki mereka atau letakkan di atas palang gantungan segitiga bawah.

4

Susun seluar jeans yang dilipat di rak dan meja. Paparkan seluar jeans yang dilipat memanjang dalam susunan empat hingga lima pasang atau lipat seluar jeans menjadi lebih kecil dan paparkannya dalam susunan enam hingga lapan pasang. Untuk memaparkan seluar jeans dengan ukuran yang lebih kecil setengah kali lipat, lipat sepasang seluar jeans memanjang, genggam hem kaki dan sejajarkan dengan bahagian atas poket belakang. Untuk memaparkan ukuran yang lebih kecil, pegang lipatan di lutut dan sejajarkan dengan pangkal dan poket. Setelah selesai, balikkan setiap pasangan dan susun seluar jeans dengan poket yang belum ditutup menghadap ke atas.

5

Susun seluar jeans yang digantung dan disusun mengikut jenama, dan kemudian mengikut gaya diikuti dengan warna dan ukuran.

6

Paparkan seluar jeans dengan bentuk manekin bersaiz penuh dan bawah di pelbagai kawasan di sekitar kedai anda, seperti di tingkap atau di atas meja, untuk menarik perhatian kepada jenama atau seluar jeans tertentu yang dijual. Di samping itu, kain manekin dengan barang lain yang ingin anda jual yang juga dapat menarik perhatian seluar jeans seperti atasan dan perhiasan, tali pinggang, kaus kaki atau kasut.